Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sob11Nov2023

Amelia International razširja floto z tremi novimi Airbusi A320

Informacije
Borut Podgoršek

Slovenski letalski prevoznik, Amelia International, s sedežem v Šenčurju, se veseli širjenja svoje flote z najemom treh letal Airbus A320.

V okviru letalske skupine Amelia by Regourd Aviation so že uveljavljeni na trgih Zahodne Evrope, kjer ponujajo charter lete in oddajajo letala s posadko (ACMI / wet lease).

amelia international»Nova« letala bodo najeli pri irskem najemodajalcu AerCap. Gre za sestrska letala, ki so stara 18 let in so do sedaj letela na Kitajskem. Vsa so opremljena z motorji CFM56 in novo potniško kabino v konfiguraciji, ki omogoča prevoz 180 potnikov. Namenjena bodo  oddajanju letal s posadko, pri čemer bo prvo pripravljeno za začetek operacij pred začetkom poletne sezone, preostali dve pa bosta sledila do začetka poletja.

Amelia International je svoje operacije z letali Airbus začela aprila letos in hitro pridobila zaupanje prevoznikov, kot sta Transavia in Air France, s kakovostjo svojih storitev pri oddaji letal s posadko. Podjetje je do sedaj za obe družbi izvedlo več kot 2000 ur poletov. Sredi poletja so opazili povečano zanimanje za storitve oddaje letal s posadko tudi za leto 2024, kar jih je spodbudilo k iskanju dodatnih letal. Direktor Amelie International, Matija Krajnc, je ekskluzivno za sierra5.net poudaril, da so imeli nekaj sreče, da so v trenutnem okolju uspeli najti tri sestrska letala v odličnem stanju, saj na trgu primanjkuje letal zaradi izpada proizvodnje v času pandemije. Dodatno povpraševanje po letalih pa povzročajo tudi težave z motorji GTF na letalih Airbus A320 NEO.

amelia A319 1

Po mnenju Krajnca, je ključ do uspešnega poslovnega modela oddaje letal s posadko premostitev manjšega povpraševanje v zimskem obdobju. A Amelia se ne boji izzivov, kar so tudi že dokazali na samem začetku, saj so svoje operacije začeli sredi Afrike v Republiki Kongo. Nadaljevali z medicinskimi leti v Indijskem oceanu in lani oddali letalo ATR72 s posadko na Tahiti. Amelia ima tako v svoji floti že 17 letal z od 24 do 178 sedeži. Po besedah Krajnca pa za enkrat ne nameravajo leteli iz Ljubljane ali tam bazirati letalo.

Enako filozofijo zasledujejo tudi z letali Airbus. Trenutno se njihov A319 s posadko nahaja na Novi Kaledoniji blizu Avstralije, kjer bo zimo preživel v službi pri Aircalin.

Skupaj z novimi letali v Šenčurju iščejo tudi nove sodelavce, predvsem na področju plovnosti (CAMO), operacij (OPS engineering) in vzdrževanja (maintenance engineering). Več podrobnosti o delovnih mestih je objavljenih na portalu LinkedIn.

-CAMO inženir - https://lnkd.in/gm4ThGZk
-Flight OPS inženir - https://lnkd.in/gnp8G_2d
-Maintenance inženir (priprava del) - https://lnkd.in/gAa4icTb

Naslovna foto: "Credit photo Icare spotter"

Foto: Amelia


Letenje za duso oglas

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.