Nov dom združenja Star Alliance v Londonu

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
26 Jun 14
Napisal Prebrano 1503 krat
Objavljeno v Novice
Njeno veličanstvo kraljica Elizabeta II. je uradno odprla nov dom združenja Star Alliance na londonskem letališču Heathrow, kjer je odkrila ploščo, ki ta terminal v znak spoštovanja njene dolgoletne povezave z letališčem poimenuje »Terminal 2: Kraljičin terminal«.

heathrow_t2_foto_ted_fahn.jpgBritanska kraljica, ki je lani praznovala 60. obletnico kronanja, je leta 1955 odprla tudi nekdanjo zgradbo terminala 2, ki je nekoč stala na istem mestu kot novi namensko zgrajeni objekt. Novi terminal 2 se je za delo odprl že na začetku tega meseca.

heathrow_t2_photo_2-002.jpgV tej najnovejši razširitvi letališča Heathrow bo združenih vseh 23 prevoznikov članov združenja Star Alliance, ki letijo na edino letališče-vozlišče v Združenem kraljestvu. United, Air Canada, Air China in ANA so že uspešno začeli delo v novem terminalu, preostali prevozniki pa se bodo postopoma preselili do novembra. S tem smo poskrbeli, da bodo selitve gladko tekle za vse potnike.

Mark Schwab, generalni direktor združenja Star Alliance, je povedal: »Izjemno je opazovati, kako je ta terminal po toliko letih skrbnega načrtovanja in gradnje končno oživel kot naš dom na Heathrowu. V čast nam je, da je Njeno veličanstvo kraljica posodila svoje ime temu fantastičnemu novemu objektu, ki bo strankam združenja Star Alliance na tem pomembnem zvezdišču zagotavljal odlične storitve.«

facebook.jpg John Holland-Kaye, razvojni direktor in vršilec dolžnosti generalnega direktorja Heathrowa, je povedal: »Na Heathrowu nam je v izjemno veselje, da je Njeno veličanstvo sprejelo povabilo za odprtje svojega novega letališkega terminala. Danes praznujemo izjemne dosežke številnih ljudi in organizacij iz vse države, ki so ustvarili nova vhodna vrata v Združeno kraljestvo.

Dokončanje novega Kraljičinega terminala je plod programa zasebnih naložb, vrednega 11 milijard GBP, s katerim smo vzpostavili letališče-zvezdišče na svetovni ravni, na katerega smo lahko v Združenem kraljestvu ponosni,« je dodal.

heathrow_t2_photo_5-002.jpgLetališče Heathrow je kraljico Elizabeto in vojvodo Edinburškega pozdravilo na otvoritveni prireditvi, ki se je je udeležilo več kot tisoč ljudi, ki so sodelovali pri gradnji novega terminala ali so del skupine, ki zdaj dela v njem.  Njeno veličanstvo je odkrilo spominsko ploščo, ki bo pozneje nameščena na javnem delu zgradbe, kjer bo na ogled potnikom in sodelavcem.  Britanski državni sekretar za transport, Patrick McLoughlin, je imel kratek govor.

23 članic združenja Star Alliance, ki letijo na Heathrow, predstavlja več kot 20 odstotkov prometa tega letališča. To je prvič, da bodo vsi prevozniki združenja Star Alliance v enem terminalu na Heathrowu, s čimer bomo lahko ustvarili prijetnejše pogoje za potnike, ponudili članicam nove poslovne priložnosti in zaposlenim zagotovili izboljšano delovno okolje.

23 letalskih prevoznikov Star Alliance, ki letijo s terminala 2 – Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI in United – bo ponujalo 120 letov dnevno na 45 krajev v 25 državah po vsem svetu. Ponujajo dostop do globalnega omrežja več kot 1269 destinacij združenja Star Alliance.

Nazadnje urejano na Četrtek, 26 Junij 2014 10:08

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« September 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30