Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

V zimskem voznem redu iz Ljubljane neposredno na 19 destinacij

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
26 Okt 14
Napisal Prebrano 1935 krat
Objavljeno v Novice

Danes je v letalskem prometu začel veljati zimski vozni red 2014/2015. Potniki bodo lahko do 28. marca 2015 z več kot 150 rednimi leti tedensko potovali neposredno na 19 evropskih destinacij. Spomladi 2015 na ljubljansko letališče z dnevnim leti v Zürich prihaja prevoznik Swiss, z Adrio Airways pa se morda obetata povezavi v Stockholm in Barcelono ali Madrid. Turkish Airlines bo povečal frekvenco letenja - v Istanbul bo letel desetkrat na teden.

lju_prtljaga_img_6208.jpgV zimskem voznem redu 2014/2015 bo Ljubljana povezana z več destinacijami kot lani. Domači prevoznik ohranja novi povezavi iz poletnega voznega reda; v Prago in Varšavo bo letel trikrat tedensko. Adria Airways bo Ljubljano v zimskem času povezovala še s 17 drugimi evropskimi mesti, najpogostejši ostajajo leti v Frankfurt in München. Na štirih  destinacijah pa bodo poleti iz letališč izven Ljubljane.

Adria Airways bo tako v zimskem  voznem redu, skupno opravila 144 rednih tedenskih letov in sicer 127  na 17 destinacij iz Ljubljane, 9 iz Prištine v  Muenchen in Frankfurt, 4 iz Muenchna v Lodz in 2 iz Tirane v Frankfurt.

facebook.jpg Destinacije izven Ljubljane, ki so bile novost v poletnem voznem redu, ostajajo, le frekvenca se bo malce spremenila. Trije leti tedensko v Prago, trije leti tedensko v Varšavo, šest letov  tedensko med Muenchnom in poljskim mestom Lodž, povezava med Prištino in Muenchnom oz.  Frankfurtom pa ostaja 5 krat oz. 4 krat na teden. Iz Tirane v Frankfurt pa bodo potniki lahko potovali 2 krat tedensko.

V zimski sezoni bo Adria Airways s čarterskimi leti, ki jih opravlja v sodelovanju s turističnimi agencijami, povezovala Ljubljano s  Sharm el Sheikh in Hurgado v Egiptu, morebitne ostale charterske lete pa bo  opravila v času šolskih počitnic in okrog Novega leta.

adr_s5-aav_img_7300.jpgTuji redni letalski prevozniki v zimski sezoni ohranjajo iste destinacije. Vsak dan v tednu se lahko potniki iz Ljubljane s prevoznikom Air Serbia odpravijo v Beograd in s Turkish Airlines v Istanbul, s prevoznikom Air France pa lahko šestkrat tedensko poletijo v Pariz. Število letov v London ohranjata nizkocenovnika easyJet in Wizz Air. Slednji v istem obsegu nadaljuje tudi z leti v Bruselj. Petkrat na teden pa je Ljubljana v zimskem času povezana s Podgorico, kamor leti Montenegro Airlines.

Potniki bodo z osrednjega slovenskega letališča v zimski sezoni lahko potovali z več kot 150 rednimi leti tedensko neposredno na 19 destinacij, ki jih bo zagotavljalo sedem rednih letalskih prevoznikov. Primerljivo z lansko zimo bo število čarterskih povezav. Najpogostejša zimska čarterska povezava ostaja Egipt, kamor lete v sodelovanju s turističnimi agencijami opravlja Adria Airways.

Iz Ljubljane ugodno po celem svetu

Osrednje slovensko letališče s konkurenčno ponudbo okoliškim privablja vse več potnikov. Prek večjih evropskih vozlišč je mogoče iz Ljubljane ugodno poleteti tudi na čezoceanske destinacije, predvsem s tujimi prevozniki (Turkish Airlines, Air Serbia in Air France), ki mesečno pripravljajo posebne ponudbe letov. Potniki lahko zbrane preverijo na spletu: http://www.lju-airport.si/sl/mediji/4991. Za polet iz Ljubljane v Šanghaj bodo na primer odšteli 554 evrov, v Singapur 567 evrov, v Rio de Janeiro in Sao Paulo 689 evrov ter v Tel Aviv 334 evrov.

swiss_lx_arj100_miha_znidar.jpgSwiss za spomladi 2015 napovedal dnevne lete v Zürich

V prvih devetih mesecih leta 2014 je potniški promet na Letališču Ljubljana zabeležil 1,7-odstotno rast. Za nadaljevanje trenda rasti števila potnikov so spodbudne napovedi prevoznikov za širitev mreže letov iz Ljubljane. Švicarski Swiss je pred nedavnim napovedal, da bo spomladi 2015 pričel z dnevnim letenjem v Zürich.

Foto: British Aerospace ARJ100, Mha Žnidar

Morebitne nove povezave iz Ljubljane se obetajo tudi z Adrio Airways, in sicer v Stockholm in v Barcelono ali Madrid. Prevoznik Turkish Airlines pa bo frekvenco letenja v Istanbul s sedemkrat povečal na desetkrat tedensko. Aerodrom Ljubljana v prizadevanjih za vzpostavitev novih povezav in pritegnitev novih prevoznikov največji potencial zaznava še na trgu Severne Nemčije.

Nazadnje urejano na Nedelja, 26 Oktober 2014 20:36

Koledar objav

« Junij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30