Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Visok obisk v Pipistelu ob 25-letnici delovanja

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
26 Nov 14
Napisal Prebrano 1684 krat
Objavljeno v Novice

Predsednika Slovenije in Nemčije, Borut Pahor in Joachim Gauck, sta danes obiskala ajdovski Pipistrel, ki je vodilni svetovni proizvajalec ultralahkih letal. Direktor družbe Ivo Boscarol pravi, da je eden od razlogov za visoki obisk verjetno njihovo sodelovanje z nemškim Siemensom.

pipistrel_img_0962.jpg»Siemens se je odločil, da vstopi tudi na področje letalstva, Pipistrel pa so izbrali kot partnerja pri razvoju električnih letal, kjer smo v svetovnem merilu ključni igralec,« je povedal direktor Pipistrela Ivo Boscarol. Na vprašanje, ali pričakuje, da bo obisk nemškega predsednika Gaucka okrepil njihove povezave z Nemčijo, pa je odgovoril: »Za politiko je vedno težko soditi, kaj lahko okrepi, vendar je bilo letalstvo vedno povezano z najvišjimi državnimi odločitvami. Siemens je tak gigant, da ima povezave tudi v politiki. Vsi skupaj bomo potrebovali pomoč pri lobiranju za certificiranje letal. Politika bo dobrodošla pomoč,« je prepričan Boscarol.

facebook.jpg V podjetju Pipistrel, ki je pred kratkim praznovalo 25-letnico delovanja in je tudi dobitnik evropske nagrade za inovativnost, sta si slovenski in nemški predsednik Pahor in Gauck ogledala proizvodnjo letal. Po besedah ustanovitelja in direktorja podjetja Iva Boscarola podjetje postaja vedno bolj globalno, saj v 85 državah po svetu leti že preko 1300 malih Pipistrelovih letal. Podjetje, ki se bo v prihodnjih letih še širilo in ima visoko in inovativno zastavljene cilje, zagotavlja vsakodnevno delo in kruh kar 150 slovenskim družinam. Po besedah direktorja Boscarola si bo podjetje še naprej prizadevalo ohraniti vodilni položaj proizvajalca visokotehnoloških ultralahkih letal in jadralnih letal s pomožnim motorjem in si pridobiti tudi podoben vodilni položaj na področju razvoja alternativnih pogonskih letalskih virov in okolju prijaznih letalskih pogonov ter postati mednarodno priznan letalski razvojni in raziskovalni inštitut.

Vir: UPRS in delo.si

Fotogalerija FB

 

Nazadnje urejano na Sreda, 26 November 2014 23:38

Koledar objav

« Julij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31