Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Air Serbia podvaja zmogljivosti na ljubljanskem letališču

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
14 Dec 14
Napisal Prebrano 1731 krat
Objavljeno v Novice

lju_img_1029.jpgAir Serbia, srbski nacionalni letalski prevoznik, ob obletnici letenja z Letališča Ljubljana podvaja svoje zmogljivosti. Med Ljubljano in Beogradom bodo po novem leteli dvakrat dnevno. Prevoznik zaradi strateškega partnerstva z letalsko družbo iz Združenih arabskih emiratov Etihad Airways, ki je 49-odstotni lastnik Air Serbie, slovenskim potnikom omogoča številne povezave na evropske in svetovne destinacije.

airserbia_img6404.jpg10. decembra je minilo eno leto, odkar Air Serbia dnevno leti med Brnikom in Beogradom. V tem času je na svojih letalih prepeljala 36.307  potnikov.

Od sedaj naprej bo srbski nacionalni prevoznik Ljubljano in Beograd povezoval dvakrat dnevno, večernemu letu dodajajo še jutranjega. Prek svojega vozlišča na beograjskem letališču Nikola Tesla Air Serbia omogoča tudi odlične povezave do mnogih destinacij po vsej Evropi in na številne svetovne destinacije, ki so v mreži letov prevoznika Etihad Airways. Povpraševanje po letih Air Serbie je veliko med potniki, ki želijo potovati med Ljubljano in Beogradom ter tistimi, ki prek teh svoje potovanje nadaljujejo celem svetu. Ocenjuje se, da je naj tej povezavi takšnih potnikov blizu 70 odstotkov. Tudi za srbske turiste je Slovenija priljubljen cilj.

Predsednik uprave Aerodroma Ljubljana je obletnico in dodatne lete Air Serbia pospremil z besedami: »Ljubljansko letališče je s prihodom Air Serbie pomembno okrepilo povezavo z Beogradom in razširilo izbiro za potovanja prek evropskih vozlišč po celem svetu. Air Serbia je v letu 2014 pomembno vplivala na rast prometa na našem letališču. Vesel sem, ker ta prevoznik uresničuje potencial slovenskega trga, povečuje ponudbo in konkurenčnost ljubljanskega letališča.«

facebook.jpg Med Beogradom in Ljubljano bodo potniki še naprej leteli z 70-sedežnim letalom tipa ATR72, svojo pot z Air Serbio pa bodo iz Beograda do drugih destinacij nadaljevali z airbusom A319.

O prevozniku Air Serbia

Air Serbia je bil kot nacionalni letalski prevoznik Republike Srbije ustanovljen 29. oktobra 2013. Z mednarodnega letališča Nikola Tesla v Beogradu ponuja direktne lete na 29 evropskih in sredozemskih destinacij, zagotavlja pa potniške in tovorne storitve.  V okviru svojih partnerskih dogovorov o letenju pod skupno oznako in v sodelovanju s svojim 49-odstotnim lastnikom, Etihad Airways, omogoča tudi čezoceanske lete do destinacij v Aziji, Avstraliji in Amerikah. Letalski prevoznik ima trenutno v floti desetih ozkotrupnih in štiri turbopropelerska letala.

 

Nazadnje urejano na Nedelja, 14 December 2014 18:16

Koledar objav

« Julij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31