Natisni to stran

Aerodrom Ljubljana dosega bonitetno odličnost najvišjega razreda

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
22 Dec 14
Napisal Prebrano 1681 krat
Objavljeno v Novice
Aerodrom Ljubljana, d. d., dosega bonitetno odličnost najvišjega ranga, so sporočili iz bonitetne hiše Bisnode, ki že več let opravlja mednarodne finančne analize v 19 evropskih državah in podeljuje certifikate bonitene odličnosti.

lju_img_8849.jpgOd 156.744 registriranih podjetji v Sloveniji jih bonitetno odličnost v letu 2014 dosega samo 2.521 oz. 1,6 odstotka. Aerodrom Ljubljana pa je znotraj lastne splošne dejavnosti (spremljajoče storitvene dejavnosti v letalskem prometu) edino podjetje v Sloveniji, ki dosega standarde najvišjega razreda AAA. To pomeni, da kriterije certifikata bonitetne odličnosti izpolnjuje že zadnja tri leta.

Za podjetja z nadpovprečno odličnostjo je značilno, da so bila v preteklem letu nadpovprečno dobri plačniki, so varna za sodelovanje in nimajo nobenih blokad. Hkrati pri njih obstaja majhna verjetnost, da bi v bližnji prihodnosti doživela stečaj, likvidacijo ali prisilno poravnavo, bila izbrisana iz poslovnega registra ali imela blokirane račune dlje kot 90 dni.

Bonitetna  ocena odličnosti torej predstavlja  nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Podjetja, ki izkazujejo bonitetno odličnost, so zanesljiva in kredibilna ter predstavljajo nizko tveganje za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: strankami, kupci, dobavitelji, zavarovalnicami, bankami in drugimi.