Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Star alliance in Juneyao sklenila partnerstvo

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
11 Okt 16
Napisal Prebrano 1321 krat
Objavljeno v Novice

Na posebni prireditvi v Šanghaju sta združenje Star Alliance in prevoznik Juneyao Airlines uradno sklenila strateško partnerstvo, v okviru katerega bo šanghajski prevoznik leta 2017 postal »povezovalni partner« združenja Star Alliance.

V okviru inovativnega partnerskega koncepta združenja Star Alliance bo Juneyao Airlines kmalu začel ponujati storitve, kot so celovita prijava na lete za celotno pot, dostop do letaliških salonov in druge “Prioritiy status” ugodnosti za potnike na povezovalnih letih med člani združenja Star Alliance.

Star Alliance povezuje 1330 letališč
  Star Alliance povezuje 1330 letališč

»Juneyao Airlines je izjemna pridobitev za naše omrežje na Kitajskem in zlasti za šanghajski trg,« je povedal izvršni direktor združenja Star Alliance Mark Schwab. »Z njegovim vse širšim dosegom bo našim potnikom na voljo široka ponudba povezovalnih letov s tem prihodnjim partnerjem v številne kitajske metropole in na več mednarodnih destinacij.«

Trenutno sedemnajst letalskih prevoznikov, članov združenja Star Alliance, beleži okoli 1.600 letov tedensko na šanghajski mednarodni letališči Pudong in Hongčiao, na obeh pa je prisoten tudi Juneyao Airlines. Juneyao Airlines ima 56 letal in ponuja več kot 1.700 letov tedensko na 69 destinacij v osmih državah in regijah.

»Juneyao Airlines bo s ponosom odigral svojo vlogo pri širjenju omrežja združenja Star Alliance prek obeh šanghajskih letališč. Veselimo se že potnikov prevoznikov združenja Star Alliance na naših povezovalnih letih. Ponujamo 53 dodatnih linij, ki bodo dopolnile obstoječo ponudbo članov združenja Star Alliance iz Šanghaja in na naši dve domači letališči nedvomno pritegnile več potnikov na povezovalnih letih,« je dejal predsednik uprave Juneyao Airlines Wang Junjin.

Od začetka poslovanja pred desetimi leti si je Juneyao Airlines na kitajskem trgu ustvaril dober ugled. Zdaj je pripravljen na nov korak na uspešni poti rasti. Že od prvih pogovorov sta nas navdušili strokovnost in operativna učinkovitost tega prevoznika,« dodaja Schwab.

Namen modela povezovalnih partnerjev je letalskim prevoznikom omogočiti povezovanje z omrežjem združenja Star Alliance, ne da bi morali za to postati člani združenja. Poleg obstoječih 1.300 letališč, na katera že leti 28 članov združenja, potnikom to omogoča dostop do dodatnih potovalnih možnosti. Povezovalni partnerji so skrbno izbrani, saj morajo izpolnjevati visoke standarde poslovanja, ki jih zahteva združenje Star Alliance.

Potnikom, ki potujejo na poti, ki vključuje prehod med članom združenja Star Alliance in povezovalnim partnerjem, bodo na voljo standardne ugodnosti združenja, kot je enotna prijava potnikov in prtljage za celotno pot. Potnikom s statusom Star Alliance Gold bo poleg tega na voljo tudi posebej prilagojen izbor ugodnosti, v skladu s ponudbo posameznega povezovalnega partnerja.

Povezovalni partnerji bodo sklenili bilateralne poslovne pogodbe z izbranimi prevozniki, člani združenja Star Alliance, ki lahko vključujejo ugodnosti iz programov zvestobe za pogoste potnike.

»Juneyao Airlines je bil ustanovljen z namenom, da ponudi konkurenčen in visokokakovosten izdelek, primeren za poslovne in turistične potnike. Osredotoča se na stranke srednje in visoke ravni ter ustvarja sproščujočo, spoštljivo in strokovno doživetje, ki je edinstveno Juneyao Airlinesu. Nova strategija podjetja kot prevoznika z vsemi storitvami je postati odličen primer prevoznika z visoko vrednostjo. Zelo sem vesel, da to v industriji ni ostalo neopaženo in da se je združenje Star Alliance odločilo za partnerstvo z nami. Imetnikom kartice Star Alliance Gold Card bomo na letih z nami ponudili širok izbor ugodnosti,« je dodal Wang Junjin.

Vzpostavljanje potrebnih tehnoloških in komercialnih povezav, na podlagi katerih bo lahko Juneyao Airlines opravljal prevoz potnikov združenja Star Alliance na povezovalnih letih, se je že pričelo, tako da bodo lahko prve potnike sprejeli v drugem četrtletju leta 2017. Takrat bo prevoznik vsem potnikom s statusom Star Alliance Gold na povezovalnih letih nudil naslednje ugodnosti:

  • Dostop do salonov
  • Hitri varnostni pregledi (Fast track)
  • Dodatna prtljaga
  • Prednostna prijava na let
  • Prednostno vkrcanje
  • Prednostni čakalni seznami
  • Prednostna dostava prtljage

17 letalskih prevoznikov, članov združenja Star Alliance, ki letijo v Šanghaj: Air Canada, Air China*, Air India, Air New Zealand, ANA*, Asiana*, Austrian, Ethiopian Airlines, EVA Air*, Lufthansa, SAS, Shenzhen Airlines#, Singapore Airlines, SWISS, THAI, Turkish Airlines in United. Skupaj ponujajo okoli 830 tedenskih domačih letov in 760 mednarodnih letov na 62 destinacij (26 domačih in 36 mednarodnih) v 19 državah.

Opombe:
* = prevozniki, ki letijo na letališče Hongčiao in tudi na letališče Pudong.
# = prevoznik, ki letijo samo na letališče Hongčiao.
Vsi drugi prevozniki letijo samo na letališče Pudong.

O Juneyao Airlines:

Juneyao Airlines je začel uradno poslovati septembra 2006, svojo prvotno ponudbo delnic na borzi pa je izvedel na šanghajski borzi leta 2015. Danes ima 56 popolnoma novih letal serije Airbus A320 in povprečno tri leta staro floto, kar pomeni, da je najmlajši domači letalski prevoznik na Kitajskem. Juneyao Airlines cilja na srednjo do visoko raven uradnih, poslovnih in zasebnih potnikov. Juneyao Airlines ima sedež v Šanghaju, leti pa po vsej državi z leti na 80 domačih progah med Šanghajem in Pekingom, Guangdžovom, Šenzenom, Čengdujem, Čongčingom, Kunmingom, Tiandžinom in drugimi. Postopoma odpira tudi mednarodne in regionalne proge v Hongkong, Macau, Tajpej in Kaohsiung ter na Tajsko, Japonsko in v Korejo. Trenutno ima več kot 10 milijonov potnikov letno.

O združenju Star Alliance:

Združenje Star Alliance je bilo ustanovljeno leta 1997 kot prvo resnično svetovno letalsko združenje, ki mednarodnim potnikom zagotavlja svetovne povezave, prepoznavnost in brezhibne storitve. Priznanje trga dokazujejo številne nagrade, med njimi Air Transport World Market Leadership Award in Best Airline Alliance revij Business Traveller Magazine in Skytrax. Članice združenja so naslednje letalske družbe: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brazil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI in United. Mreža prevoznikov v združenju Star Alliance dnevno opravi več kot 18.500 letov na 1330 letališč v 192 državah.

Nazadnje urejano na Sobota, 12 November 2016 13:24

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31