Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

V letu 2016 smo podvojili število zaposlenih - Trixy Aviation

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
30 Dec 16
Napisal Rainer Farrag Prebrano 4567 krat
Objavljeno v Novice

Trixy Aviation d.o.o. se poslavlja od izjemno uspešnega leta in težko pričakuje izzive, ki jih bo prineslo novo leto.

Vsako leto isti čas se ozremo nazaj. Takrat se dogodki zaključijo v zaokroženo celoto in vse dobi svoj smisel. Takrat vemo, zakaj smo se skozi celotno leto trudili, delali po svojih najboljših močeh in še preko.

Rainer Farrag, direktor
  Rainer Farrag, direktor

V oktobru 2016 je podjetje Trixy Aviation na dogodku »Spirit of Trixy« premierno predstavilo nov, ekskluziven model žirokopterja imenovanega Spirit. Ekskluzivnost žirokopterja Spirit je v tem, da pilot in sopotnik sedita vzporedno, kar je z vidika šolanja veliko bolj praktično. Gre za revolucionaren model odprtega tipa, saj izredno veliko pilotov želi zrakoplove, ki dajejo občutek vetra v laseh in s tem veliko bolj doživeto izkušnjo letenja. Žirokopter Spirit je za nove kupce, ki zaenkrat prihajajo iz tujine, izredno zanimiv tudi zaradi razmerja med kakovostjo in ceno, saj je osnovni model visokokakovostnega produkta mogoče kupiti že za 39.800 evrov. Nov model je že na sami predstavitvi požel velik uspeh in zanimanje, prejeli smo že prvih 20 naročil. Upamo, da bomo z novim modelom navdušili tudi domače pilote, saj do sedaj na slovenskem trgu ni še nobenega Trixy žirokopterja in bi se prvega slovenskega kupca zelo razveselili. Ponosno se lahko pohvalimo, da smo otvorili proizvodne prostore v površini več kot 1000 m². Poleg prenovitve obstoječih proizvodnih prostorov smo uspeli odpreti še nove proizvodne prostore kompozitnega oddelka, kjer sedaj sami izdelujemo kompozitne dele iz karbonskih vlaken in rotorje. V letu 2016 smo podvojili število zaposlenih na več kot dvajset sodelavcev. Za prihajajoče leto predvidevamo dodatno razširitev poslovnih prostorov na lokaciji Letališča Slovenske Konjice (LJSK) ter dodatno zaposlitev predvsem visokokvalificiranega kadra za potrebe razvoja novih produktov. Do konca leta 2017 nameravamo dodatno zaposliti med 20-25 novih sodelavcev. Trixy Aviation odlično sodeluje z Letališčem Slovenske Konjice (LJSK), ki se od samega začetka trudi za ureditev potrebne dokumentacije in realizacijo asfaltirane vzletno-pristajalne steze. V letošnjem letu se je glede reševanja te problematike pokazal velik napredek in upamo, da bo izgradnja, kot tudi predvideno, končana v aprilu 2017.

Odprtje nove hale
  Odprtje nove hale

Veseli nas, da se piloti ultralahkih zrakoplovov vedno bolj navdušujejo nad žirokopterji. Menimo, da je cena eden od največjih potencialov trga žirokopterjev. K temu pripomorejo tudi zavidljive karakteristike, da žirokopterju za vzlet zadostuje že 50 metrov steze, za pristanek pa mu je dovolj 10 metrov, leti pri 30 km/h, obratovalni stroški so majhni, vzdrževanje je cenejše, neprimerljivo bolj ugodne pa so tudi licence za šolanje.

Za prihajajoče leto naj vsem prijateljem in ljubiteljem letalstva zaželimo, da v novem letu poletijo neuresničenim sanjam nasproti in nad oblaki skujejo načrte, tiste najbolj drzne, ki osrečujejo.

Rainer Farrag, direktor

Foto: Andraž Korošec in Helmut Stern

Nazadnje urejano na Petek, 30 December 2016 00:26

Koledar objav

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31