Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

»Slovenci smo še vedno letalski narod.«

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
31 Dec 16
Napisal Prebrano 2861 krat
Objavljeno v Novice

Ob koncu leta smo vam pripravili niz člankov, povezanih z letalskim sektorjem v Sloveniji. Direktorji in vodilni iz slovenskega letalskega sektorja in najboljših družb so vam skozi svoje oči predstavili svoje misli o delovanju, dosežkih, željah, in cilje, ki so si jih zadali.

Slovenci še vedno ostajamo letalski narod, kljub temu, da izgubljamo dobra podjetja, ki jih država ni znala ali hotela dobro upravljati. V lasti tujcev pa se zdi, da dobivajo nov zagon. Žal pa vse manj komunicirajo z javnostjo. Poleg teh velikih akterjev je v Sloveniji množica majhnih podjetij, ki so v samem svetovnem vrhu. Razvijajo lastna letala, brezpilotne sisteme, inštrumente, komponente, opravljajo letalske prevoze in druge storitve, ki jih svetovni trg potrebuje in ceni, drugi pa krojijo sam vrh svetovnega športnega letalstva. Ta podjetja in posamezniki so razpršeni po celi Sloveniji in žal še niso združeni v letalski grozd, ki bi jim omogočal skupinsko nastopanje na trgu, hitrejši in boljši razvoj in s tem večjo konkurenčnost. Morda to še dočakamo.

  Borut Podgoršek, v tovarni Bombardier v Kanadi

Že deveto leto pa lahko ljubitelji letalstva na slovenskem letalskem portalu - sierra5.net prebirate novice s področja letalstva doma in v tujini. Pripravili smo že 2606 člankov, reportaž, opisov letalnikov, zgodovinskih dogodkov in fotoreportaž. Samo letos smo objavili 216 člankov. Portal je obiskalo 26% več ljudi kot lani. Povprečni čas obiska je bil 1min 23 sekund. V letu 2016 smo zabeležili obisk iz 143 držav.

Novembra smo prenovili spletno stran v prihajajočih mesecih pa bomo aktivirali družbeni omrežji twitter in youtube. Na Facebooku pa lahko spremljate tudi fotogalerije in krajše novičke.

Borut Podgoršek, v kokpitu letala C-17
  Borut Podgoršek, v kokpitu letala C-17

Portal vsebinsko ustvarjava Davor in Borut, ob pomoči Aljoša, Mihe, Gašperja, Francija in drugih, ki pridno pošiljate fotografije. Upam, da se nam v prihodnjem letu pridruži še kdo. K soustvarjanju te zgodbe vabimo tudi ostala podjetja in posameznike s področja letalstva, ki se vam zdi poslanstvo in delo portala Sierra5 dobro, ter tako skupaj nadgradimo vsebine.

Vsi, ki radi pišete ali fotografirate in vas zanima letalstvo, ste dobrodošli. Pošljite nam mail na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Dajmo si krila.

Srečno in zdravo v 2017.

Borut Podgoršek, urednik sierra5.net

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« December 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31