Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

FlySentinel za večjo varnost letenja

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
02 Jan 17
Napisal Primož Grajžl Prebrano 3718 krat
Objavljeno v Novice

Znamko FlySentinel smo zaščitili na področju EU.

V letu 2016 je podjetje MedicoApps pridobilo konvertibilno posojilo Slovenskega podjetniškega sklada sk75. Pridobljen denar nam je omogočil, da smo lahko pohitrili razvoj FlySentinela, pričeli z aktivnostim na področju trženja in pridobivanja nove investicije. Podjetje je v letu 2016 povečalo tudi svojo ekipo, predvsem na področju razvoja elektronike in programske opreme.

Primož Grajžl, direktor MedicoApps
  Primož Grajžl, direktor MedicoApps

V začetku poletja smo končali z razvojem najnovejše tehnologije merjenja vsebnosti kisika v krvi na zapestju. Čez poletje smo tehnologijo tudi testirali v letalu med letom. Ves čas pa se je dogajal tudi razvoj celotne naprave FlySentinel. Septembra smo pričeli tudi s testiranjem celotne naprave FlySentinel z vsemi senzorji in parametri.

Ves čas razvoja elektronike, smo razvijali izgled in ohišje FlySentinel. FlySentinel bo izdelan iz aluminija in ima prestižen izgled, saj želimo prvi ponudi pripomoček z nadzor zdravja s prestižnim izgledom. Na ohišju bomo nekaj rešitev tudi patentirali, kar nam bo omogočilo določeno prednost pred konkurenco.

Konec leta 2016 smo pričeli intenzivno iskati novo investicijo pri investitorjih v in izven Slovenije. Za ta namen smo se povezali tudi s Poslovnimi angeli Slovenije, ki nam intenzivno pripravljajo podjetje za novo investicijo ter iščejo investitorje.

V začetku leta 2017 bomo pričeli s pobiranjem prvih prednaročil preko spleta. Za ta namen smo popolnoma prenovili našo spletno stran. Želimo čimprej ponuditi izdelek tržišču in zato potrebujemo tudi odziv prvih uporabnikov.  

Prvih 100 kosov FlySentinela bomo izdelali v aprilu 2017, do konca leta 2017 pa si želimo pridobiti 1000 naročil.

FlYSentinel
  FlYSentinel

Ves čas pa bomo nadaljevali z razvojem FlySentine, saj želimo da produkt ves čas živi in se razvija. Poleg popravkov, ki nam jih bodo narekovali uporabniki bomo začeli z razvojem ne-invazivnega merjenja krvnega tlaka ter nivoja sladkorja v krvi.

FlySentinel bomo tudi v prilagojenih različicah ponudili preostalim uporabnikom oziroma poklicem kot so gasilcem, vojakom, managerjem, starostnikom …

Podjetje MedicoApps želimo postati vodilni proizvajalec in razvijalec tehnologij za nadzor zdravja na daljavo. Naš produkt FlySentinel je prvi v vrsti, ki bo nadziral vpliv okolja na zdravje pilotov, jih opozorila na težavo ter jim ponudil rešitev za nastalo težavo. Vse te izkušnje pa bomo kasneje lahko uporabili in prenesli tudi na druga področja. Da bomo lažje dosegali zastavljene cilje se želimo tudi povezovati z ostalo industrijo in podjetji v Sloveniji.

Več o projektu

Primož Grajžl, direktor MedicoApps

Nazadnje urejano na Nedelja, 01 Januar 2017 23:12

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« September 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30