Natisni to stran

Adria zaradi stavke najela več letal

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
22 Mar 17
Napisal Prebrano 3414 krat
Objavljeno v Novice

Stavka Sindikata prometnih pilotov Slovenije bo danes in jutri najbolj vplivala na lete slovenskega letalskega prevoznika iz Ljubljane.

V Adrii so se potrudili, da potniki ne bodo bistveno občutili stavke ter da bodo na namembno destinacijo prispeli v predvidenih časovnih okvirih.

Za danes, sredo 22.marca ne predvidevajo, da bodo odpovedali kakšen let, jih bodo pa več združili. Tako se bodo združili leti za Sarajevo in Podgorico, za Dunaj in Prago, za München in Frankfurt ter za Bruselj in Amsterdam.

Adria Airways
  Adria Airways

Za jutri, četrtek 23. marca, pa je zaenkrat predvideno, da bo odpovedan jutranji povratni let za Zürich, opoldanska povratna leta za Prištino in Tirano ter večerni let iz Pariza za Ljubljano. Združeni pa bodo leti za Bruselj in Amsterdam ter za Sarajevo in Podgorico. Spremenjen čas odhoda ima predviden let za Varšavo, ki bo namesto zjutraj proti poljski prestolnici poletel predvidoma ob 11:45 uri.

So pa v Adrii za določene lete v teh dveh dneh najeli več letal s posadkami tujih letalskih družb. Določene lete bodo namreč za Adrio tako opravila letala Go2Sky-ja, Carpatair-a, Nordice in Croatie Airlines, preostale pa letala in posadke Adrie.

Slovaški čarter prevoznik Go2Sky bo Adrii pomagal z letalom Boeing 737-400, registracije OM-GTD, ter s kapaciteto 167 sedežev in je predviden na današnjih letih na Dunaj in Skopje ter jutri na letih za Skopje in Frankfurt. Romunski Carpatair bo predvidoma danes letel v Pariz in Dunaj, jutri pa v Kopenhagen in Pariz. Leti bodo opravljeni s 100-sedežnim letalom Fokker 100 (reg. YR-FZA). Estonsko-poljska Nordica-LOT bo letela z 90-sedežnim letalom Canadair Regional Jet 900 (reg. ES-ACI) predvidoma danes na vseh letih za Zürich in jutri na letih za München, Frankfurt in Dunaj.

Naši južni sosedje pa bodo Adrii posodili dve letali, in sicer Airbusa A319 (re. 9A-CTG) in Airbusa A320 (reg. 9A-CTK).

Z najetimi letali in posadkami bodo zminimalizirali posledice za potnike, ki bi drugače obstali na letališčih, kamor leti Adria, največ seveda v Ljubljani. Zagotovo pa za Adrio takšen ukrep ni finančno vzpodbuden in skupni stroški dvodnevne stavke se bodo gibali zagotovo v več stotisočih evrih, morda celo okrog milijona evrov.

V besedilu omenjeni podatki se lahko vedno spremenijo glede na potek aktivnosti tekom stavke. Potnikom in njihovim spremljevalcem priporočamo ažurno spremljanje Adriine spletne strani za vse podrobnosti o letih, ter da ste na letališču že vsaj dve uri prej in se o podrobnosti vašega leta pozanimate na okencu adriinega predstavništva na Letališču Ljubljana.

 

Nazadnje urejano na Sreda, 22 Marec 2017 08:31