Natisni to stran

Transavia vzpostavila redne lete iz Ljubljane

Oceni ta prispevek
(8 glasov)
04 Apr 17
Napisal Prebrano 7987 krat
Objavljeno v Novice

Danes dopoldan je na Aerodromu Ljubljana prvič pristalo letalo nizozemske nizkocenovne letalske družbe Transavia, na rednem letu iz Amsterdama.

116 potnikov, kolikor jih je priletelo iz Amsterdama, je doživelo prijazen pozdrav s strani osebja ljubljanskega letališča, ki je za vsakega potnika pripravilo sladke prigrizke.

Dobrodošlica novemu prevozniku
  Dobrodošlica novemu prevozniku

Transavia je deseti redni letalski prevoznik v tem trenutku, ki leti z Brnika in dopolnjuje ponudbo letov v Amsterdam s še tremi leti tedensko. V Amsterdam leti tudi Adria Airways (trenutno 5x tedensko, v začetku maja pa dodajajo še šesto rotacijo tedensko). Nizozemski prevoznik bo v Ljubljano letel trikrat tedensko, ob torkih, četrtkih in nedeljah, enosmerne vozovnice pa se gibajo od 35 evrov naprej.

Mag. Janez Krašnja in posadka Transavie
  Mag. Janez Krašnja in posadka Transavie

Mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev na Aerodromu Ljubljana, je odprtje nove povezave pospremil z besedami: »Nizozemska je izredno privlačen trg za slovenske potnike, zato smo izjemno veseli, da lahko povezavo z Amsterdamom okrepimo še z novo, nizkocenovno linijo Transavie. Nizozemska prestolnica je živahna turistična destinacija, hkrati pa odlično izhodišče za nadaljevalne lete, še posebej znotraj usklajene mreže letov skupine Air France KLM, katere član družine je Transavia. Nadejamo se, da bo ta spodbudila tudi prihode nizozemskih turistov v Slovenijo. Od povezave si do konca leta obetamo več kot 25.000 potnikov.«

Potniška kabina
  Potniška kabina

Amsterdam je ena izmed najbolj priljubljenih destinacij iz ljubljanskega letališče in že dlje časa beleži visoko rast. V letu 2015 je rast števila potnikov na letih med Ljubljano in Amsterdamom znašala več kot 31 odstotkov, v letu 2016 pa kar 44 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Zasedenost potniške kabine je bila leta 2015 več kot 70 odstotna, v letu 2016 pa še za pet odstotnih točk večja.

Transavia B737
  Transavia B737

Skupaj je na letih med Ljubljano in Amsterdamom lani letelo nekaj več kot 34 tisoč potnikov.

O zanimivosti linije z Amsterdamom govorijo tudi številke današnjega števila potnikov na dopoldanskih letih Adrie Airways. V nizozemsko prestolnico je zjutraj z 86-sedežnim letalom CRJ900 poletelo 84 potnikov, nazaj pa 71. Skupaj s potniki od Transavie je bilo vseh današnjih potnikov na relaciji Ljubljana – Amsterdam in nazaj 410, kar je preračunano v odstotek zasedenosti letal, 75 odstotkov.

Sladka dobrodošlica
  Sladka dobrodošlica

Transavia je nizkocenovni letalski prevoznik, ki je bil ustanovljen leta 1965 in je del ene izmed največjih letalskih komporacij v Evropi, skupine Air France-KLM. Skupaj imajo trenutno v floti 40 letal, pretežno letala tipa Boeing 737-800WL (189 sedežev), ter 8 manjših različic Boeinga 737, serije 700 (149 sedežev), katerih povprečna starost znaša le 9 let. Imajo pa naročene še tri nove Boeing 737-800WL.

»Dobri odnosi med državama so lahko še bolj trdni le z odličnimi in pogostimi kontakti. Zato me veseli, da bo nizozemski nizkostroškovnik Transavia iz Ljubljane v Amsterdam letel trikrat na teden. Letalska povezava bo omogočila številne poslovne priložnosti in vznemirljiva potovanja," je ob vzpostavitvi letov dejal nizozemski veleposlanik v Sloveniji, Bart Twaalfhoven.

Transavia je članica skupine Air France KLM, ki redne in čarterske lete opravlja že 50 let. Ponuja več kot 110 letalskih povezav, večinoma po Evropi in v Severno Afriko. Kot najbolj dostopen nizkostroškovni prevoznik v Evropi prednjači v gostoljubnosti, kakovosti storitev in digitalizaciji, izpostavlja družba. Ponuja privlačne cene letalskih vozovnic za turistične in poslovne potnike ter široko ponudbo dodatnih (plačljivih) storitev. Transavia na leto prepelje 11 milijonov potnikov in se ponaša z moderno, okolju prijazno floto letal. Lete ponuja tudi s sedmih večjih evropskih letaliških vozlišč: na Nizozemskem iz Amsterdama, Rotterdama in Eindhovna, v Franciji iz Pariza, Nantesa in Lyona ter v Nemčiji iz Münchna.

Anita Sunter, prevoznikova predstavnica za stike z javnostjo je ob vzpostavitvi nove letalske povezave dejala: »Z velikim zadovoljstvom uvajamo redno letalsko povezavo med Ljubljano in Amsterdamom. Slovenskim potnikom bomo omogočili cenovno privlačne lete na Nizozemsko in veselimo se, da jih pozdravimo na krovu. Trdno verjamemo v uspeh povezave z Ljubljano, ki jo želimo ohraniti in v prihodnosti tudi nadgraditi.«

Fotografije: Davor GOLEC in Gašper PIRNAT

 

Nazadnje urejano na Torek, 04 April 2017 12:27