Natisni to stran

Flying Bullsi zadovoljni zapuščajo Maribor

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
12 Apr 17
Napisal Prebrano 2897 krat
Objavljeno v Novice

V Mariboru so leteli z osmimi različnimi letalniki.

Akrobatska skupina Flying Bulls, ki je prejšnji teden poskrbela za živo dogajanje nad Mariborom, je v soboto s kratkim ”display-em” prikazalo najboljše kar znajo in kar so izpilili v dneh pred tem.

AlphaJet
  AlphaJet

Flying Bullsi, ki že več let zapored redno izbirajo mariborsko letališče za svoj trenažni teden pred začetkom sezone, so bili letos izjemno zadovoljni s celotnim tednom. Na roko jim je šlo tudi vreme. Kljub temu, da so bile napovedi za sredino tedna slabe in so mislili, da bo letenja manj, so lahko na koncu leteli vsak dan po več ur. Tako so lahko do potankosti izpilili vse svoje točke programa, ki ga bodo letos izvajali na prireditvah po vsej Evropi. V Mariboru so leteli z osmimi različnimi letalniki, šestimi letali in dvema helikopterjema. Največja atrakcija je bil tako imenovani ”Trojan”, ki ga je nekoč ameriška vojska uporabljala za bojne naloge, to letalo je pristajalo in vzletalo pretežno iz mornariških ladij. Letalo je novo v njihovi floti, letos je bilo prvič v Mariboru in bo prvič tudi sodelovalo na nastopih. ”Trojan” je bil v preteklem letu deležen generalne obnove in je v Maribor prišel praktično kot nov. Nadomestil je že nam znanega ”Corsair-a”.

Trojan
  Trojan

Preostala letala, ”Mitchell”, ”Lightning”, ”Push Pull” ter dva Alpha Jet-a, so že stalni gostje spomladi v Mariboru. Helikopterski del flote sta zastopala BO 105C in ”Cobra”.

Formacija
  Formacija Mitchell in Trojan

RedBull je v Maribor za dva dni poslal tudi močno snemalno ekipo, ki je dva dni snemala dogajanje na nebu in na tleh za namene medijskih objav. Prišli so tudi z najmodernejšim helikopterjem za snemanje iz zraka, s katerim RedBull poskrbi za posnetke iz zraka tekem serij RedBull Air Race, kjer nastopa tudi naš akro virtuoz Peter Podlunšek.

Poezija na nebu
  Poezija na nebu

Organizacijska ekipa je obljubila, da se prihodnje leto v podobnem spomladanskem času ponovno vrnejo v Maribor, kjer so že več let odlično sprejeti in dobijo razumevanje strokovne javnosti in vseh organov, ki v svojem delu poskrbijo, da se ves teden odvije po pričakovanjih.

Foto: Davor Golec

Fotogalerija FB

 

 

 

Nazadnje urejano na Četrtek, 13 April 2017 17:17