Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Mednarodni seminar na temo preprečevanja letalskih nesreč

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
28 Apr 17
Napisal MZI Prebrano 2382 krat
Objavljeno v Novice

Evropsko združenje preiskovalcev za varnost v civilnem letalstvu (ESASI) je v sodelovanju z organom za preiskave v zvezi z varnostjo v civilnem letalstvu RS v aprilu v Ljubljani priredilo dvodnevni ESASI seminar na temo preprečevanja letalskih nesreč.

Na konferenci so sodelovali predstavniki s področja preiskovanja letalskih nesreč in incidentov, letalske industrije, akademske sfere, predstavniki letalskih nacionalnih organizacij ter posamezniki iz več kot 27 držav, ki se iz svojega bodisi profesionalnega ali ljubiteljskega področja ukvarjajo z zagotavljanjem letalske varnosti.

Vodja Sektorja za letalstvo pri MZI dr. Alojz Krapež
  Vodja Sektorja za letalstvo pri MZI dr. Alojz Krapež

Udeležence konference je uvodoma v imenu ministra nagovoril vodja Sektorja za letalstvo pri MZI dr. Alojz Krapež, ki je poudaril izmenjavo izkušenj in dobrih praks, medsebojno podporo ter izmenjavo informacij pridobljenih znanj v zvezi z preiskavami v letalstvu kot pomemben faktor pri prizadevanju zagotavljanja letalske varnosti.

Konference so se med drugimi udeležili tudi predstavniki Javne agencije za civilno letalstvo, vojaškega preiskovalnega organa pri Ministrstvu za obrambo, predstavniki letalskega prevoznika Adria Airways in drugi. To je bila odlična priložnost za izmenjavo izkušenj ter razvijanje prijateljskih vezi s predstavniki in člani mednarodnega združenja ISASI za Evropo in hkrati tudi priložnost predstaviti naše letalske organizacije in nenazadnje tudi našo prestolnico.

Foto: MZI

Nazadnje urejano na Petek, 28 April 2017 23:25

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31