Natisni to stran

Adria Airways z dodatnimi leti in rastjo

Oceni ta prispevek
(7 glasov)
23 Maj 17
Napisal Prebrano 4404 krat
Objavljeno v Novice

Adria Airways je s poletnim voznim redom okrepila število tedenskih letov na večje število že obstoječih destinacij.

Adria je v prvih štirih mesecih letošnjega leta prepeljala za 11,3 odstotka več potnikov. V preteklih tednih so prilagodili mrežo letov in v večini dodajali število letov na določenih destinacijah iz Ljubljane. Po tem, ko letos ne letijo več v London, Berlin in Stockholm, so se osredotočili na obstoječe destinacije ter na njih ponuditi svojim potnikom nove produkte.

Seznam letov
  Seznam letov

Pred poletnim voznim redom je Adria povečala število letov iz Ljubljane za Amsterdam (+1), Kopenhagen (+1), Moskvo (+1), Pariz (+1), Sarajevo (+2), Skopje (+2) in Varšavo (+2)- Tekom uvedbe poletnega voznega reda so najavili in izpeljali še nekaj sprememb. Dodatno so okrepili povezave v Amsterdam (od 6. maja šestkrat tedensko), Dunaj (dvakrat dnevno), Podgorico (od 1.julija vsak dan), Prištino (od sedaj dvakrat na dan), Sarajevo (od sedaj vsak dan), Skopje in Tirano (13x tedensko) in Zürich (20x na teden).

Adriina letala so bolj polna
  Adriina letala so bolj polna

To bi naj bile zadnje spremembe poletnega voznega reda, so še sporočili iz Adrie. Z njim so se prilagodili povpraševanju na trgu. So pa v Adrii veliko dela namenili kratkim povezovalnim časom in tako potniki, ki so v Ljubljani v transferju, v povprečju izgubijo manj kot eno uro za nadaljevanje njihove poti do naslednje destinacije. Pred kratkim pa so potnikom omogočili še dve dodatni ponudbi, ki jih lahko ob doplačilu izberejo, ter si za odtenek prilagodijo potovanje. Prva je ta, da lahko za 49 eurov zahtevajo oziroma se prijavijo za premestitev v poslovni razred ter tako uživajo v vsem udobju in prednostih storitev poslovnega razreda, kot so prazen sosednji sedež, obroki in pijača, dodatna prtljaga, dostop do letaliških salonov, prednostna prijava na let, dodatne točke zvestobe in hitrejši prehod skozi varnostne preglede. Druga pa je nekoliko ugodnejša in se sicer lahko z doplačilom za 19 eurov prijavite za prazen sedež poleg vas v ekonomskem razredu. Pri Adrii s tem obljubljajo še udobnejšo namestitev, več zasebnosti in posvetitve delu, na cilj pa boste prispeli spočiti, polni energije in pripravljeni na vse, kar vas čaka.

Adria opušča lete iz Lodža
  Adria opušča lete iz Lodža

Večja sprememba oziroma (negativna) novica je še ta, da s 1. julijem opuščajo lete iz svoje poljske baze, letališča Lodž, od koder so lani leteli še v München, Amsterdam in Pariz, letos samo še v prva dva, z julijem pa bodo tam bazo zaprli ter bazirano letalo Canadair CRJ700 repozicionirali v Ljubljano. Iz Prištine pa bodo s koncem julija začeli enkrat tedensko, ob ponedeljkih, leteti v Stuttgart.

Adria je v prvem četrtletju prepeljala 320.000 potnikov
  Adria je v prvem četrtletju prepeljala 320.000 potnikov

Adria je v prvih štirih mesecih prepeljala nekaj čez 320 tisoč potnikov, kar je približno 30 tisoč več kot v enakem obdobju lani, povprečna zasedenost potniške kabine pa se je povečala za 4 odstotne točke. Rast so v Adrii za naš portal pojasnili: ”Povišanje številk je rezultat vpeljanih sprememb (krajši povezovalni časi v Ljubljani, večje število tedenskih frekvenc itd.), ter posledično zelo izboljšanem urniku letenja, ki jih je Adria vpeljala že v vozni red za zimsko sezono 2016/2017 ter še bolj v aktualnem poletnem voznem redu.”

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 22 Maj 2017 21:10