Natisni to stran

Zlato priznanje za simulator za osnovno šolanje pilotov z VR očali

Oceni ta prispevek
(1 glas)
14 Jun 17
Napisal Prebrano 2429 krat
Objavljeno v Novice

Letalski simulator z VR očali se takoj loči od vseh ostalih simulatorjev letenja.

8 zlatih, 11 srebrnih in 7 bronastih priznanj je danes podelila GZS-Območna zbornica Zasavje najboljšim inovacijam v regiji. Najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 27. septembra. Zlato priznanje za simulator za osnovno šolanje pilotov z VR očali.

Ta simulator namreč nima monitorjev za prikaz slike. Monitorje nadomeščajo VR očala. Simulator Aereforma z VR očali nima omejenega vidnega polja tako kot vsi dosedanji. Simulator je cenejši za proizvodnjo, zahteva manj prostora in je energetsko bolj varčen od dosedanjih. Zaradi svoje imerzivnosti je edini simulator, ki omogoča šolanje temeljnega pilotiranja in se lahko na njem učijo popolni začetniki. Je tudi izjemno primeren za vizualizacijo razvojnih projektov.

Simulator Mig-21
  Simulator Mig-21

Letalski simulator z VR očali s pomočjo slike na očalih, ki sledijo pomiku glave, odnese uporabnika v virtualni svet bolj kot katerikoli do sedaj poznan letalski simulator. Skratka simulator predstavlja kvantni skok glede na obstoječe stanje trga. Izdelek je potrdil razvojni model podjetja Aereform, ki se je z njim utrdil na letalskem trgu, hkrati pa pridobil ugled, kot sposobno inovativno podjetje in kompetenten partner pri razvoju izdelkov, ki jih danes narekuje letalska dejavnost.

Predstavitev simulatorja

 

 

 

Nazadnje urejano na Sreda, 14 Junij 2017 18:51