Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Kulturno-izobraževalna postavitve 3. kamen od Sonca

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
18 Jun 17
Napisal Prebrano 1801 krat
Objavljeno v Novice

V četrtek, 8. junija so v Kulturno – gospodarskem središču evropskih vesoljskih tehnologij KSEVT odprli gostujočo razstavo, ki je nadaljevanje kulturno-izobraževalne postavitve 3. kamen od Sonca.

Razstava je nastala v sodelovanju z Galerijo Velenje, Zavodom za kulturo Delavski dom Trbovlje, Planetarium.si in Prirodoslovnim muzejem Slovenije. Poleg znanstvenega pristopa in umetniške vizualizacije ponuja interaktivno izobraževanje na področjih raziskovanja vesolja, tehnologije in umetnosti.

Projekt je zasnovan tako za šolske skupine, kot tudi za ostale obiskovalce, ki jim bodo približali sestavo in obseg vesolja, možnosti življenja v vesolju ter dosežke vesoljske in letalske tehnologije. Tako bodo lahko obiskovalci poleg ogleda stalnih razstav Hermana Potočnika Noordunga, Ikon nevidnega in razstave Voyager/dr.Mavretič tudi podrobneje spoznali planete v našem osončju in med drugim preizkusili tudi “vesoljsko tehtnico” ter z njo preverili svojo težo tudi na drugih planetih v našem osončju, preverili kakšni podatki o Zemlji in človeštvu potujejo daleč v globino vesolja na sondi Voyager 1 ter videli kakšni meteoriti so do danes že padli na slovenska tla.

Ksevt Vitanje
  Ksevt Vitanje

Kot pomemben del spremljevalnega programa je predstavljen Simulator Mig 21bis, podjetja Aereform iz Trbovelj, ki je sestavljen iz različnih komponent in uporabniku ponudi posebno doživetje letenja pri visokih hitrostih, prav tako pa omogoča poučevanje letenja s pomočjo VR tehnologij.

Poseben prostor je namenjen predstavitvi sodobnih tehnoloških dosežkov slovenskih podjetij na področju vesoljskih in letalskih tehnologij. Kot prvi podjetji se bosta predstavili Dewesoft, Skylab, v nadaljevanju pa bodo razstavo obogatili tudi s predstavitvami drugih podjetij s področja vesoljskih in drugih visokih tehnologij.

Ob razstavi je pripravljen tudi spremljevalni program s številnimi predavanji, predstavitvami in ustvarjalnimi delavnicami. Podrobnejše informacije bodo objavljene na spletni strani www.k-sevt.si.

Razstava bo odprta do 31. oktobra 2017.

Foto: Sašo Knez, Ksevt

Več informacij: 040-300-052 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Nazadnje urejano na Nedelja, 18 Junij 2017 22:16

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« December 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31