Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Ruska pošta preko mariborskega letališča po Evropi

Oceni ta prispevek
(10 glasov)
20 Jun 17
Napisal Prebrano 2849 krat
Objavljeno v Novice

Včeraj je se je v Mariboru na neuradnem obisku ustavil ruski minister za zveze in množične komunikacije Nikolaj Nikiforov.

Poleg teme in obiska bodočega muzeja nacističnega taborišča za ruske vojne ujetnike, ki bo skoraj v celoti financiran z ruske strani, je bil glavni namen obiska dogovor o izgradnji logističnega centra v bližini mariborskega letališča.

Ruski minister je, po srečanju s slovenskim ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravkom Počivalškom na mariborskem letališču, pred odhodom dejal: ”Poskušamo izkoristiti vsako priložnost za krepitev medsebojne trgovine, medsebojnih vlaganj ter različnih kulturnih in zgodovinskih projektov. Tu, na mariborskem letališču smo govorili o zelo zanimivem projektu slovenske in ruske pošte.”

Beriev 204
  Beriev 204

Kot smo v uredništvu sierra5 izvedeli, potekajo na državnem nivoju pospešene aktivnosti s področja pridobivanja dovoljenj za izgradnjo omenjenega logističnega centra v neposredni bližini mariborskega letališča, kjer bi naj letos začela graditi tudi avtomobilska multinacionalka Magna.

Center bi naj bil nekakšna točka med Rusijo in Evropo na področju poštnih komunikacij in digitalne-spletne trgovine. Letala ruske pošte, katera ima v lasti pet letal Tupolev Tu-204, bi pristajala na mariborskem letališču, od tu pa bi se vršila distribucija pošte po vsej Evropi z manjšimi letali in tovornjaki ter tudi preko železnice, ki je v neposredni bližini letališča in obratno. S tem bi končno izkoristili vse logistične danosti mariborskega letališča ter infrastrukturo, s katero je država v zadnjih letih posodobila in opremila letališče. Minister Počivalšek je ob tem dodal, ”S tem projektom sledimo izjemni rasti digitalne trgovine. Verjamem, da bomo naši pošti omogočili, da se bo tukaj razvil center digitalne trgovine pri transferju blaga izven Evropske unije v Evropsko unijo. Verjamem, da ima naša pošta ogromno znanja, izkušenj in tudi tehničnih možnosti, da se bo takšen projekt v skupnem podjetju slovenske in ruske pošte tudi realiziral.”

 Regalno skladišče
  Regalno skladišče

Projekt bi naj začel teči avgusta, do takrat pa se morata vrha slovenske Pošte in Pošte Ruske federacije, uskladiti o vseh podrobnostih, ter doreči začetni obseg poslovanja ter planirano rast, na strani slovenske birokracije pa je, da pripravi vsa dovoljenja za začetek izgradnje centra in pričetka dejavnosti.

Koko hitro potekajo aktivnosti in kako sta obe strani zaiteresirani za tovrstno sodelovanje priča intenziteza aktivnosti, od kar je prišlo do ideje pa do včerajšnjih konkretnih dogovorov, minilo zgolj mesec dni. 

Prva letala z pošto, bi naj po zagotovilih ruskega ministra v Mariboru pristala že ob koncu letošnjega leta. 

Foto: sierra5

Nazadnje urejano na Torek, 20 Junij 2017 14:49

Koledar objav

« Junij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30