Natisni to stran

Star Alliance z nazivom najboljšega združenja Skytrax World Airline Awards

Oceni ta prispevek
(1 glas)
26 Jun 17
Napisal Prebrano 2025 krat
Objavljeno v Novice

Letališki salon združenja Star Alliance v Los Angelesu najboljši potniški salon. Štirje letalski prevozniki združenja Star Alliance uvrščeni med prvih 10. 13 članskih letalskih prevoznikov je dobilo skupaj 26 nagrad.

Združenje Star Alliance je v letu 20. obletnice obstoja že drugo leto zapored na tekmovanju Skytrax World Airline Awards prejelo nagrado za najboljše združenje letalskih prevoznikov. Prestižni letališki salon združenja v Los Angelesu je prav tako že tretje leto zapored prejel nagrado za najboljši letališki salon združenja letalskih prevoznikov.

Izvršni direktor združenja Star Alliance Jeffrey Goh, ki je na letalski razstavi na pariškem Le Bourgetu sprejel nagrado, je povedal: »To je pomembno priznanje ob naši 20. obletnici. Še enkrat kaže, kako se je izplačala naša naložba v sodobno infrastrukturo IT, ki več kot 440.000 zaposlenim v članicah omogoča, da strankam zagotovijo še boljšo izkušnjo pri potovanju z združenjem. Naša središča IT so temelj, na podlagi katerega bomo lahko digitalno tehnologijo tudi v prihodnje uporabljali za zagotavljanje bolj posamezniku prilagojene in prijetnejše izkušnje pri potovanju z združenjem.«

Članica združenja Star Alliance je tudi Adria Airways
Članica združenja Star Alliance je tudi Adria Airways

Star Alliance je bilo prvo združenje letalskih prevoznikov, ki je prejelo Skytraxovo nagrado za najboljše združenje, ko je bila ta prvič uvedena leta 2005, od takrat pa je to nagrado dobilo že osemkrat.

Nagrade World Airline Awards upravlja mednarodna organizacija za ocenjevanje letalskega prevoza Skytrax Research iz Londona. Najnovejša anketa je bila opravljena med avgustom 2016 in majem 2017, sodelovalo pa je 19,87 milijona upravičenih glasovnic sodelujočih iz 105 držav. Anketa je vključevala 325 letalskih prevoznikov – od najnovejših mednarodnih do malih domačih. Merila je standarde kakovosti za 41 ključnih kazalnikov uspešnosti z vidika izdelkov in storitev tako na letališčih kot tudi na krovu.

Poleg nagrad, ki jih je prejelo združenje, je tudi 13 letalskih prevoznikov, ki so člani združenja Star Alliance, prejelo odlike v 26 posameznih kategorijah, štirje letalski prevozniki združenja Star Alliance pa so bili uvrščeni med prvih 10 v kategoriji Najboljši letalski prevoznik: Singapore Airlines (2), ANA (3), EVA (6) in Lufthansa (7).

 

Nazadnje urejano na Nedelja, 25 Junij 2017 18:20