Natisni to stran

Adria Airways bo letela za švicarski Swiss

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
30 Jun 17
Napisal Prebrano 3135 krat
Objavljeno v Novice

Švicarski nacionalni letalski prevoznik Swiss, z današnjim dnem na letih iz svoje mreže letov uporablja tudi letalo slovenskega letalskega prevoznika Adrie Airways.

Gre za letalo Canadair Regional Jet 900, registrskih oznak S5-AAO. Letalo ima kapaciteto 86 sedežev in že vse od januarja 2009 leti za Adrio. Letalo je na pozicijski let z ljubljanskega letališča proti Zurich-u poletelo včeraj nekaj minut pred 17.uro. 

Predvideno je, da bo letalo letelo na treh dnevnih letih Swiss-a iz Zurich-a. Destinacije, kamor bi naj predvsem letelo to letalo, so francoski Lyon, ter tri nemška mesta, Leipzig, Hannover in Dresden. Lete bi Adria naj za Swiss opravljala zaenkrat do konca avgusta 2017.

 

Švicarski letalski prevoznik Swiss je eden izmed največjih letalskih prevoznik v Evropi s skupno 75 letali, katerih povprečna starost je 11,2 leti. V floti imajo trenutno samo še dva Avro RJ-a, katere bodo v letošnjem leto popolnoma umaknili iz flote, ter jih nadomestili z novimi letali Bombardier C-serije, katerih ima trenutno devet, čakajo pa še na dostavo štirih modelov CS300, ki so največji iz C-serije trenutno.

Odhod Oscarja proti novi začasni bazi v Zurich

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali je Adria Airways Swiss-u samo posodila letalo ali mu ga je dala v najem, nam iz Adrie Airways niso sporočili.

Adria Airways pa je z današnjim dnem tudi zaprla svojo bazo v poljskem Lodžu, kjer je bila prisotna tri leta in po katerem je imela tudi poimenovano eno izmed svojih letal.   

Nazadnje urejano na Sobota, 01 Julij 2017 09:16