Natisni to stran

VLM Airlines začenja z leti iz Maribora

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
04 Avg 17
Napisal Prebrano 3282 krat
Objavljeno v Novice

Letalska družba VLM Airlines, ki je v lasti družbe SHS Aviation, je za avgust najavila osem adhoc čarter letov iz Maribora na dve destinaciji na jadranski obali, Split in Dubrovnik.

Letalski prevoznik VLM Airlines bo v avgustu (ob torkih) izvajal polete s turbopropelerskim 50-sedežnim letalom Fokker 50. Povratne letalske vozovnice za lete iz Maribora so v prodaji že od 78 EUR* (Maribor - Split) in od 98 EUR* (Maribor - Dubrovnik). Rezervirajo se lahko na spletni strani letalskega prevoznika ali preko turistične agencije Euroval.

Fokker 50
  Fokker 50

Tedenske operacije med Mariborom in Splitom ter Mariborom in Dubrovnikom se bodo odvijale od 8. do 29. avgusta, vsak torek. 

Predvideni vozni red za omenjene lete:

Številka leta Povezava Odhod Prihod
VLM7101 Split-Maribor 09:35 10:30
VLM7102 Maribor-Dubrovnik 11:00 12:15
VLM7104 Dubrovnik-Maribor 12:45 14:00
VLM7103 Maribor-Split 15:25 16:15

* Povratna vozovnica, vse takse so vključene v ceno. Cena vsebuje do 20 kg oddane in do 10 kg ročne prtljage.

Za vse potnike, ki letijo na omenjenih linijah, je parkiranje na območju letališča Edvarda Rusjana Maribor brezplačno.

Novi destinaciji iz Maribora
  Novi destinaciji iz Maribora

Poleg rednih letov iz Maribora do Splita in Dubrovnika, bo letalski prevoznik VLM Airlines opravljal tudi sezonske lete iz Italije (Ancona, Bari in Salerno) na Hrvaško (Brač, Split in Zadar), v Grčijo (Krf, Preveza in Zakintos) ter Črno goro (Podgorica in Tivat).

VLM ima v slovenski licenci letalskega prevoznika vpisana tri letala Fokker 50, dva izmed njih so bazirali na italjanskem letališču Salerno, eden pa leti adhoc čarterje po srednji in zahodni Evropi, predvsem za namene prevozov športnih ekip. Enega takšnih so opravili tudi v Ljubljano, ko so na gostovanje pripeljali nogometaše Freiburga.

O družbi VLM Airlines

Belgijska družba SHS Antwerp Aviation N.V. in slovenska družba VLM Airlines d.d. razvijata letalske storitve pod skupno blagovno znamko "VLM Airlines". Obe letalski družbi sta razviti pod okriljem nizozemskega podjetja SHS Aviation B.V.

VLM Airlines ima v lasti floto šestih letal Fokker 50
  VLM Airlines ima v lasti floto šestih letal Fokker 50

VLM Airlines ima v lasti floto šestih letal Fokker 50. Vsako letalo lahko prepelje 50 potnikov. To poletje odpira letalski prevoznik VLM Airlines 15 linij, ki bodo povezale 11 destinacij v 5 državah. V tem trenutku VLM Airlines zaposluje 55 letalskih strokovnjakov. Do začetka poletne sezone 2018, pa bodo floto dopolnili s hitrejšimi in večjimi letali Fokker 70, Airbus A320 in Airbus A330.

Družba SHS Antwerp Aviation je naslednica družbe VLM Airlines N.V., ki je prenehala opravljati svoje dejavnosti 22. junija 2016. Septembra 2016 je podjetje SHS Aviation pridobilo preostala letala in vsa druga sredstva družbe VLM Airlines N.V. Leto 2017 je po mnenju družbe, jasen in vzpodbuden začetek svelte prihodnosti. Glavne vrednote, pa ostajajo iste: povezovanje ljudi, mest, pokrajin in držav po vsem svetu.

Družba SHS Aviation B.V. razvija tako letalske, kot tudi  letališke dejavnosti. 60% kapitala podjetja prihaja od nizozemskih in 40% od kanadskih vlagateljev. SHS Aviation ima dve podružnici: SHS Antwerp Aviation in slovensko družbo SHS Aviation d.o.o. (ki je lastnik Aerodroma Maribor d.o.o.).

 

Besedilo in fotografije: Davor GOLEC

 

Nazadnje urejano na Petek, 04 Avgust 2017 10:38