Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Z Adrio po novem tudi v Kijev

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
28 Avg 17
Napisal Prebrano 2327 krat
Objavljeno v Novice

Z Adrio Airways bo s koncem oktobra po novem mogoče leteti tudi do Kijeva, glavnega in hkrati tudi največjega mesta Ukrajine.

Naš vodilni regionalni letalski prevoznik, ki Ljubljano z več kot 190 rednimi leti tedensko povezuje z 18 destinacijami, bo novo linijo letov vzpostavil konec oktobra.

Neposredni leti bodo Ljubljansko letališče trikrat tedensko povezali s tamkajšnjim glavnim letališčem Boryspil International, ki leži slabih 20 km vzhodno od glavnega mesta. »Prepričani smo, da z novo linijo naši potniki ne bodo dobili samo boljše povezave s Kijevom, ampak bomo s tem Ukrajino preko Ljubljane uspešno povezali tudi z drugimi evropskimi destinacijami,« poudari Arno Schuster, direktor Adrie Airways.

Adria bo v Kijev letela trikrat tedensko
  Adria bo v Kijev letela trikrat tedensko

Prvič boste v Kijev z Adrio lahko leteli v nedeljo, 29. oktobra 2017. Potniki pa bodo sicer iz Ljubljanskega letališča v Kijev z nočnimi leti lahko potovali ob četrtkih, petkih in nedeljah, v obratno smer pa ob ponedeljkih, petkih in sobotah.

»Obmorska država v Vzhodni Evropi se odpira svetu in ponuja tudi vedno več priložnosti za gospodarsko sodelovanje. Verjamemo, da se bo z odprtjem nove linije, ki bo omogočilo enostavnejše in hitrejše potovanje tja in nazaj v Slovenijo, lahko naše medsebojno gospodarsko sodelovanje še bolj okrepilo. Ukrajina, največja evropska država, pa velja tudi za eno najbogatejših in najstarejših evropskih kultur. Večja mesta v državi, s Kijevom na čelu, pa zaradi svoje bogate arhitekture, glasbe in umetnosti postajajo vse bolj zanimiva tudi za turiste,« še doda Schuster.

O Adrii Airways:

Adria Airways se ponaša z več kot 55-letnimi izkušnjami v rednem in čarterskem prometu. Slovenijo povezuje s številnimi evropskimi mesti in ponuja zelo dobre povezave v jugovzhodno Evropo. Kot članica združenja Star Alliance omogoča dostop do svetovne mreže poletov v 192 državah. Na teden opravi več kot 190 rednih poletov, ki jih opravlja z najmodernejšimi letali.

 

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 28 Avgust 2017 08:37

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31