Natisni to stran

Z Adrio po novem tudi v Kijev

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
28 Avg 17
Napisal Prebrano 2346 krat
Objavljeno v Novice

Z Adrio Airways bo s koncem oktobra po novem mogoče leteti tudi do Kijeva, glavnega in hkrati tudi največjega mesta Ukrajine.

Naš vodilni regionalni letalski prevoznik, ki Ljubljano z več kot 190 rednimi leti tedensko povezuje z 18 destinacijami, bo novo linijo letov vzpostavil konec oktobra.

Neposredni leti bodo Ljubljansko letališče trikrat tedensko povezali s tamkajšnjim glavnim letališčem Boryspil International, ki leži slabih 20 km vzhodno od glavnega mesta. »Prepričani smo, da z novo linijo naši potniki ne bodo dobili samo boljše povezave s Kijevom, ampak bomo s tem Ukrajino preko Ljubljane uspešno povezali tudi z drugimi evropskimi destinacijami,« poudari Arno Schuster, direktor Adrie Airways.

Adria bo v Kijev letela trikrat tedensko
  Adria bo v Kijev letela trikrat tedensko

Prvič boste v Kijev z Adrio lahko leteli v nedeljo, 29. oktobra 2017. Potniki pa bodo sicer iz Ljubljanskega letališča v Kijev z nočnimi leti lahko potovali ob četrtkih, petkih in nedeljah, v obratno smer pa ob ponedeljkih, petkih in sobotah.

»Obmorska država v Vzhodni Evropi se odpira svetu in ponuja tudi vedno več priložnosti za gospodarsko sodelovanje. Verjamemo, da se bo z odprtjem nove linije, ki bo omogočilo enostavnejše in hitrejše potovanje tja in nazaj v Slovenijo, lahko naše medsebojno gospodarsko sodelovanje še bolj okrepilo. Ukrajina, največja evropska država, pa velja tudi za eno najbogatejših in najstarejših evropskih kultur. Večja mesta v državi, s Kijevom na čelu, pa zaradi svoje bogate arhitekture, glasbe in umetnosti postajajo vse bolj zanimiva tudi za turiste,« še doda Schuster.

O Adrii Airways:

Adria Airways se ponaša z več kot 55-letnimi izkušnjami v rednem in čarterskem prometu. Slovenijo povezuje s številnimi evropskimi mesti in ponuja zelo dobre povezave v jugovzhodno Evropo. Kot članica združenja Star Alliance omogoča dostop do svetovne mreže poletov v 192 državah. Na teden opravi več kot 190 rednih poletov, ki jih opravlja z najmodernejšimi letali.

 

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 28 Avgust 2017 08:37