Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Fly-in piknik 2017, Vzletišče Šentvid pri Stični

Oceni ta prispevek
(1 glas)
17 Sep 17
Napisal Rok Štebe Prebrano 2005 krat
Objavljeno v Novice

Tako, kot vsako zadnjo soboto v avgustu, smo se v Letalskem klubu Šentvid odločili organizirati Fly-in s piknikom za pilote.

Prireditev postaja že tradicionalna, saj smo se tokrat zbrali že četrtič. Povabilo za udeležbo pošljemo domačim klubom, lastnikom letal in ljubiteljem letenja ter prijateljem in letalskim zanesenjakom iz Nemčije, Italije in Avstrije. Vsako leto ob velikodušni pomoči Slovenske kontrole (http://www.sloveniacontrol.si) letenja in ARSA (http://meteo.arso.gov.si/met/sl/aviation) organiziramo tematska predavanja za pilote. Letos je bila udeležba izjemna, tako da je bila naša klubska predavalnica kar premajhna in bomo za prihodnjič morali razmišljati o organizaciji prostora v velikem hangarju.

Šentvid pri Stični
  Šentvid pri Stični

Predavanja o letenju v Alpah in vremenski pojavi, ki nas tam lahko doletijo, so bila izjemna. Prav tako smo napenjali ušesa ob predavanju o skupnem zračnem prostoru z Avstrijo, letenju v in na robu TMA ter novosti z uvedbo novih radijskih sprejemnikov (8,33) ter »S« transponderjev.

Za udeležence so člani LK Šentvid pripravili tudi bograč, pražen krompir in seveda pijačo. Pristajalnih taks, kot običajno, Letalski klub Šentvid ne pobira. Posebej smo bili člani kluba ponosni obiska direktorja našega največjega proizvajalca letal Pipistrel, gospoda Iva Boscarola, in pa legende letenja v Sloveniji, gospoda Jožeta Lukanca.

Pogled na vzletišče
  Pogled na vzletišče

Ta dan nam je bilo naklonjeno tudi vreme, tako da smo v popoldanskem času uživali v letalskih vragolijah našega člana Maksa Berčiča na jadralnem letalu, akrobacijah modelarjev in padalskih skokih šole Paranoia.

Pozno popoldne smo izvedli še tradicionalni skupinski polet nad Ljubljano in se nato z obljubo po ponovnem snidenju v letu 2018, zopet razšli.

Hvala še enkrat vsem, ki ste nas obiskali.

Dogodek vsako leto organiziramo tudi zaradi večje promocije našega vzletišča, tako da ste kadarkoli - še posebej pa ob vikendih in lepem vremenu prisrčno vabljeni, da nas obiščete.

Podatki o našem vzletišču so na voljo na spletnem naslovu: www.lk-sentvid.com/o-vzletiscu

 

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 18 September 2017 09:26

Koledar objav

« Julij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31