Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Trajnostno poročilo Fraporta Slovenija za leto 2016

Oceni ta prispevek
(1 glas)
26 Sep 17
Napisal Prebrano 2324 krat
Objavljeno v Novice

Fraport Slovenija se zaveda, da kot del letalske industrije, v svoji aktivni vlogi pri zagotavljanju javnega interesa varnega, rednega in nemotenega zračnega prometa vpliva na okolje v ekonomskem, družbenem in okoljevarstvenem smislu.

Zato delovanje in razvoj družbe načrtujejo na način, ki spodbuja razvoj našega neposrednega in širšega okolja in hkrati v njem pušča čim manj škodljivih posledic. »Del te naše trajnostne zaobljube je tudi letno trajnostno poročilo, v katerem sistematično in pregledno zberemo vsa prizadevanja v smeri trajnostnega razvoja. V poročilu predstavljamo, kako poteka nadaljevanje obstoječih trajnostnih praks, obenem pa so predstavljene nekatere nove, uvedene v letu 2016.« so zapisali v Fraportu Slovenija.

Poročilo je pripravljeno v skladu s smernicami GRI-4, zajetno število projektov, ki dajejo pozitivne rezultate, pa dokazuje, da je v Fraportu Slovenija trajnostna naravnanost vgrajena v vsakdanje delovanje. Med novimi projekti so, denimo, uvedba souporabe vozil na elektriko za službena potovanja zaposlenih, postavitev vegetacijske protihrupne bariere, izboljševanje kakovosti storitev ipd.. Z namenom še dodatno znižati emisije hrupa so v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo Republike Slovenije na območju med letališčem in Šenčurjem zasadili vegetacijsko protihrupno bariero, ki bo varovala Šenčur pred hrupom, povzročenim na letališču predvsem zaradi operacij letal na manevrskih površinah. Na področju mobilnosti so s partnerskim sodelovanjem z uvedbo souporabe vozil na elektriko brezemisijsko povezali prestolnico z letališko infrastrukturo in svetom. Dodatna pozitivna stran projekta je uporaba 100 % obnovljive energije za polnilne postaje na postajališču za električna vozila, s čimer kombinacija električne mobilnosti in souporabe dobi še dodatno veljavo.

V programski shemi evropskih letališč za zmanjševanje toplogrednih vplivov, Airport Carbon Accreditation, so v letu 2016 certifikat drugič uspešno obnovili na drugi stopnji. V primerjavi s povprečjem preteklih treh let (2013–2015) so absolutno količino izpustov CO2 zmanjšali za 2,6 %. Upoštevajoč podatke o številu potnikov in teži tovora za leto 2016, pa so se izpusti na posameznega potnika oziroma na 100 kg tovora v primerjavi z obdobjem 2013–2015 zmanjšali za 5,1 % oziroma za 8,8 %. Uspešno so obnovili tudi certifikata za sistem ravnanja z okoljem ISO 14001:2004 in sistem kakovosti ISO 9001:2008, ki potrjuje visoko raven storitev, usmerjenost k nenehnemu izboljševanju in učinkovito poslovanje. Za prizadevanja na okoljskem področju so prejeli tudi Okoljsko nagrado Financ 2016.

Pushback letala
  Pushback letala

Fraport Slovenija veliko vlaga v izobraževanje in je skrben in varen delodajalec. V 2016 so ustanovili Fraportovo letalsko akademijo. Nov izobraževalni center bo ponudil številna usposabljanja s področja preprečevanja in obvladovanja kriznih situacij ter tako prispeval k boljši usposobljenosti zaposlenih na letališčih po vsem svetu in posledično k večji varnosti v letalskem prometu. Z različnimi ukrepi si kontinuirano prizadevajo za dobro počutje zaposlenih in njihovih družinskih članov. Rezultat njihovih prizadevanj je tudi polni certifikat Družini prijazno podjetje, s katerim so se pridružili podjetjem, ki so se zavezala k boljšemu usklajevanju dela in družine ter k še večji družbeni odgovornosti. Že drugo leto zapored so prejeli tudi priznanje Ugledni delodajalec kar je še dodatno utrdilo stabilen ugled družbe kot zaželenega delodajalca.

 

Nazadnje urejano na Torek, 26 September 2017 22:56

Koledar objav

« Julij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31