Natisni to stran

Z Adrio po novem vse do Kijeva

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
24 Okt 17
Napisal Prebrano 1938 krat
Objavljeno v Novice

Z Adrio Airways bo po novem mogoče leteti tudi do Kijeva, glavnega in hkrati tudi največjega mesta Ukrajine.

Naš vodilni regionalni letalski prevoznik, ki Ljubljano z več kot 190 rednimi leti tedensko povezuje z 17 destinacijami, bo novo linijo letov vzpostavil konec oktobra.

Z Adrio lahko redno letite na 17 destinacij
  Z Adrio lahko iz Ljubljane redno letite na 17 destinacij

Neposredni leti bodo Ljubljansko letališče trikrat tedensko povezali s tamkajšnjim glavnim letališčem Boryspil International, ki leži slabih 20 km vzhodno od glavnega mesta. »Prepričani smo, da z novo linijo naši potniki ne bodo dobili samo boljše povezave s Kijevom, ampak bomo s tem Ukrajino prek Ljubljane uspešno povezali tudi z drugimi evropskimi destinacijami,« poudari Arno Schuster, direktor Adrie Airways. Prvič boste v Kijev z Adrio lahko leteli v nedeljo, 29. oktobra 2017. Potniki pa bodo sicer z Ljubljanskega letališča v Kijev z nočnimi leti lahko potovali ob četrtkih, petkih in nedeljah, v obratno smer pa ob ponedeljkih, petkih in sobotah.

»Obmorska država v Vzhodni Evropi se odpira svetu in ponuja tudi vedno več priložnosti za gospodarsko sodelovanje. Verjamemo, da se bo z odprtjem nove linije, ki bo omogočilo enostavnejše in hitrejše potovanje tja in nazaj v Slovenijo, lahko naše medsebojno gospodarsko sodelovanje še bolj okrepilo. Ukrajina, največja evropska država, pa velja tudi za eno najbogatejših in najstarejših evropskih kultur. Večja mesta v državi, s Kijevom na čelu, pa zaradi svoje bogate arhitekture, glasbe in umetnosti postajajo vse bolj zanimiva tudi za turiste,« še doda Schuster.

 

Nazadnje urejano na Torek, 24 Oktober 2017 15:10