Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Z Adrio Airways odslej tudi v Kijev

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
11 Nov 17
Napisal Prebrano 2336 krat
Objavljeno v Novice

Povprečna zasedenost potniške kabine na prvih štirih letih je bila 71,2 odstotna.

»Verjamem, da bomo z vzpostavitvijo nove povezave s Kijevom doprinesli tudi k odpiranju nadaljnjih poslovnih priložnosti za slovenska podjetja v Ukrajini, ki je pomemben trg s 44 milijoni ljudi in od leta 2015 tudi trg s hitro gospodarsko rastjo. Naš cilj je prek ljubljanskega letališča povezati vzhod in zahod Evrope,« je ob odprtju nove linije v ukrajinsko prestolnico Kijev dejal direktor Adrie Airways dr. Arno Schuster.

Naš vodilni regionalni letalski prevoznik, ki Ljubljano z več kot 190 rednimi leti tedensko povezuje s 17 destinacijami, je z odprtjem povezave, ki poteka prek letališča Boryspil International, povezal Ljubljano in Kijev.

Zmago Skobir in dr. Arno Schuster
  Zmago Skobir in dr. Arno Schuster

Schuster je še izrazil prepričanje, da bo odprtje povezave med državama tudi ukrajinskim državljanom odprlo možnosti počitnikovanja v Sloveniji, deželi, ki ima več kot 90 term, gore, slikovita mesta in bogato kulinarično tradicijo, obenem pa bodo lahko obiskali bližnjo Italijo ali druge mediteranske države. »Potnikom ponujamo povezavo med dinamičnima in zelenima prestolnicama, ki se ponašata z izjemno kulturo, prijaznimi ljudmi, bogato zgodovino in odlično kulinariko,« je kot dodatno vrednost nove povezave še izpostavil Schuster.

Poslovodni direktor družbe Fraport Slovenija Zmago Skobir je dejal, da je odprtje leta v Kijev le eden izmed dogodkov, ki jih Adria Airways napoveduje v trendu rasti in prestrukturiranja. »Začeli smo s pripravo novega terminala, ki bo pripravljen za odpremo potnikov leta 2020. Veseli nas, da smo ponovno priča Adrii Airways, ki doprinese k precejšnji rasti prometa na našem letališču,« je še povedal Skobir.

Poleti v Kijev bodo potekali v zimskem času trikrat tedensko
  Poleti v Kijev bodo potekali v zimskem času trikrat tedensko

Odprtju nove linije v Ukrajino se je pridružil tudi predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Mitja Bervar, ki je izrazil prepričanje, da je pomembno, da gremo Slovenci v svet in iščemo priložnosti. »Zelo sem vesel, da se Adria Airways in letališče trudita najti dobre stvari in ustvariti dobre povezave z vsemi možnimi destinacijami. Menim, da je treba, tudi v politiki, podpreti tovrstne projekte in jim dati možnost,« je še dejal.

Letalo Adrie Airways je dvakrat doživelo vodni pozdrav: pri nas in v Kijevu na tamkajšnjem glavnem letališču Boryspil International, kjer je obiskovalce pozdravila tudi veleposlanica v Ukrajini Nataša Prah. Sicer pa bodo poleti v Kijev potekali v zimskem času trikrat tedensko. Potniki bodo tako z ljubljanskega letališča v Kijev z nočnimi leti lahko potovali ob četrtkih, petkih in nedeljah, v obratno smer pa ob ponedeljkih, petkih in sobotah.

Skupaj je do vključno četrka 9.11. iz Ljubljane proti Kijevu na rednem letu Adrie Airways letelo 222 potnikov, v obratni smeri pa 233 potnikov. Povprečna zasedenost potniške kabine na prvih štirih letih je bila 71,2 odstotna.

Na letih bodo večinoma letela letala Canadair Regional Jet 700 in 900.

Fotografije: Adria Airways

 


Koledar objav

« Maj 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31