Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pipistrel na Kitajskem ustanovil četrto sestrsko podjetje

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
03 Dec 17
Napisal Prebrano 2071 krat
Objavljeno v Novice

V petek, 1. decembra, je bilo na gospodarski zbornici mesta Jurong (provinca Jiangsu) na Kitajskem ustanovljeno četrto sestrsko podjetje skupine Pipistrel, Pipistrel Asia-Pacific, General Aviation Tecnology Co. Ltd. Also in English

Ustanovitelja sta dva in sicer Ivo Boscarol  (51% lastnik) ter  Danny Wu Hao (49%), ki vstopa v podjetje kot finančni partner in zagotavlja kapitalski vložek, potreben za izgradnjo t.i. »Projekta Jurong«. Lastništvo obeh slovenskih podjetij, Pipistrel d.o.o. in Pipistrel Vertical Solutions, ostaja 100% v slovenskih rokah kot doslej.

Novo podjetje bo proizvajalo dva tipa letal (Alpha Electro in Panthera Hybrid) za katera bo Pipistrel kitajskemu podjetju prodal tehnologijo in pravice izdelave ter prodaje za velik del JV Azije, skupaj 11 držav.

Sporazum »projekt Jurong« govori o postavitvi letalskega in turističnega centra
  Sporazum »projekt Jurong« govori o postavitvi letalskega in turističnega centra

Podjetje PIPISTREL ASIA-PACIFIC, General Aviation Technology Co. Ltd bo od sedaj naprej tudi uradni generalni zastopnik Pipistrela za Kitajsko. Skrbelo bo za uresničitev sporazuma »Projekt Jurong«, ki ga je 1. decembra ob prisotnosti nj. eksc. slovenskega ambasadorja na Kitajskem, Janeza Premožeta, sklenilo podjetje Pipistrel d.o.o. z vlado mesta Jurong.

Sporazum »projekt Jurong« govori o postavitvi letalskega in turističnega centra v bližini nacionalnega parka jezera Jurong, kjer bo v prihodnjih dveh letih nastalo novo letališče, tovarna letal, turistično naselje ter oddelek letalske univerze.

Kitajsko podjetje s svojimi hčerinskimi podjetji,  ki se bodo ustanovila v prihodnjih mesecih, bo skrbelo tudi za nakup in izgradnjo ter upravljanje 130 hektarov velikega kompleksa letališča, infrastrukture, turističnega naselja in vseh ostalih povezanih dejavnosti.

Kokpit Panthere
  Kokpit Panthere

Kompleks leži ob motorni cesti, ki ga povezuje z mestom Jurong (10 minut vožnje z avtomobilom) in mednarodnega letališča v Nanjingu (30 minut vožnje). Po nekaterih napovedih se predvideva, da naj bi se v letu 2019 vzpostavila redna letalska linija od letališča v Nanjingu do Maribora.

Do centra 8,5 milijonskega mesta Nanjing je trenutno 40 minut vožnje z avtomobilom, v gradnji pa so tudi druge odlične prometne povezave: postaja podzemne železnice ter postajališče hitrega vlaka, ki s hitrostjo 350 km/h povezuje Nanjing s Pekingom v samo treh urah.

Video YouTube - Panthera footage

Foto: Pipistrel

 

Nazadnje urejano na Nedelja, 03 December 2017 14:37

Koledar objav

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31