Natisni to stran

Janez let d.o.o. kupil dve poslovni letali

Oceni ta prispevek
(11 glasov)
26 Dec 17
Napisal Matej Cerar, Janez let Prebrano 4083 krat
Objavljeno v Novice

Leto 2017 je bilo za Janez let d.o.o. eno najuspešnejših do sedaj.

Uspešnemu poslovanju je v veliki meri botrovala odločitev za prehod na reaktivna poslovna letala, saj smo kljub še vedno zelo šibkem slovenskem trgu uspeli najti posel na tujih trgih. Tako smo v letu 2017 na naših letalih naredili približno 2 milijona potniških kilometrov.

Letalo Cessna Citation 501, ki ga uporabljamo se je izkazalo za zelo učinkovito, zanesljivo in varno letalo. Največja prednost letala pa je njegova prilagodljivost, ki omogoča da lahko opravimo širok spekter letov za katere bi normalno potrebovali več različnih letal. Letalo lahko namreč sprejme do 7 potnikov, za vzletanje in pristajanje potrebuje zelo kratke steze (na splošno ima eno najkrajših vzletnih in pristajalnih razdalij med vsemi reaktivnimi poslovnimi letali), dolet letala pa omogoča pokritje večino parov evropskih prestolnic brez vmesnega pristanka. Ker smo s tem tipom letala tako zadovoljni, smo pred kratkim kupili še eno letalo tega tipa, ki pride v Slovenijo v drugi polovici januarja. V letu 2018 želimo povečati našo ekipo in kapacitete ter tako še povečati kvaliteto letalskih prevozov.

V naši letalski šoli pa v 2018 načrtujemo nekaj sprememb naravnanih predvsem višanju standardov šolanja pilotov in optimizaciji šolskega sistema, ki bo omogočal bolj učinkovito šolanje novih pilotov, saj želimo tudi v času, ko so potrebe po pilotih zelo visoke zagotoviti najvišje standarde.

Bralcem slovenskega letalskega portala želimo uspešno, zdravo in produktivno leto 2018.

Matej Cerar, Janez let

 

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 25 December 2017 21:20