Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

MedicoApps pridobil investitorja za nadaljnji razvoj FlySentinela

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
27 Dec 17
Napisal Primož Grajžl, MedicoApps Prebrano 1764 krat
Objavljeno v Novice

Celjsko podjetje MedicoApps je letos poleti pridobilo zaupanje in tako investicijo švicarske investicijske družbe AlpVent AG.

Pri pripravi, pridobivanju in izvedbi investicije nam je ves čas stal ob strani Klub Poslovnih angelov Slovenije.

Vstop AlpVenta poleg investicije pomeni tudi strateško pomoč in svetovanje za vstop na tuje trge ter posledično postavitev podjetja na višjo raven, tako poslovno kot organizacijsko. Vloga in namen investicije je nadaljnji razvoj našega glavnega produkta FlySentinela, povečanje ekipe ter prodor na tuja tržišča. Trenutno ekipo MedicoApps sestavljajo vrhunski strokovnjaki iz področja medicine, elektronike, računalništva ter industrijskega oblikovanja. Izkušena ekipa, ki stoji za produktom FlySentinel je bila eden izmed glavnih razlogov, ki je prepričal AlpVent, za investicijo v naše podjetje. Želeli smo pridobiti tako imenovano »smart money« investicijo, poleg denarja tudi svetovanje, kar nam je tudi uspelo.

Slovenija ima trg najbolj kvalitetnega in motiviranega kadra, zato podjetje ohranjamo v Sloveniji, kjer bo jedro proizvodnje in razvoja, Švicarsko podjetje MedicoApps GmbH pa bo namenjeno večjemu prodoru na tuja tržišča, kjer bo temelj poslovanja prodaja in trženje. V podjetju se trenutno pripravljamo na zagon proizvodnje za končne uporabnike, kjer bomo dobavili prvih 100 kosov, katere smo zbrali s prednaročili. Naši kupci so iz držav EU, ZDA, Avstralija …

Švicarsko podjetje MedicoApps GmbH pa bo namenjeno večjemu prodoru na tuja tržišča
  Švicarsko podjetje MedicoApps GmbH bo namenjeno prodoru na tuja tržišča

Odpiramo pa tudi nov segment, kjer želimo našemu FlySentinelu dodati še večjo vrednost z analizo zbranih podatkov in odkrivanju vzorcev utrujenosti pri pilotih. Za ta namen smo sklenili sodelovanje z Inštitutom za informatiko na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Mariboru. V sklopu teh analiz bomo ocenjevali tudi psihološki vidik vplivov na pilote in priprava pilotov na spopadanje s stresom. Zato se je ekipi pridružila Sara Isaković, ki ima veliko izkušenj s tega področja in bo zelo doprinesla samemu projektu in produktu.

Ker v MedicoAppsu ne mirujemo, smo se pričeli povezovati tudi s tujimi proizvajalci elektronike za letala s katerimi bomo lažje prodrli v tuje letalske družbe, vojaška letalstva in proizvajalce letal. Zgodba se je začela dobro odvijati, skupaj s celotno ekipo, novim investitorjem in našimi kupci ter uporabniki pa bomo Fylsentinel ponesli na mednarodne trge.

 

Nazadnje urejano na Sreda, 27 December 2017 11:19

Koledar objav

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31