Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Aerovizija ostaja majhno in okolju prijazno podjetje tudi v letu 2018

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
01 Jan 18
Napisal Domen Grauf, Aerovizija Prebrano 1815 krat
Objavljeno v Novice

Paradna disciplina podjetja Aerovizija d.o.o. je aerofotografija in aerosnemanje ter skeniranje iz zraka.

Uporabnikom zagotavljamo vertikalno, termografsko in hiperspektralno snemanje ter panoramsko aerofotografijo. Naše storitve imajo širok spekter uporabnosti: za planiranje, arhitekturo, urbanizem, monitoring, kmetijstvo, gozdarstvo, promocijo in raziskovanje…

Aerovizija je in ostaja majhno podjetje, kar je izjemna prednost, saj nam omogoča hitro odzivnost in prilagodljivost. Zvesto sledimo našim načelom, da smo okolju prijazno podjetje. Kakovost naših storitev dosegamo s pomočjo novih tehnologij na področju letalstva, optike, digitalnih zapisov in detekcije v ozračju. Kljub temu, da se je v zadnjih letih zelo razširila uporaba dronov za aerosnemanje, so izkušnje pokazale, da imajo omejen doseg in kapacitete, zato aerosnemanje s pomočjo ultralahkih letal še vedno omogoča veliko prednost pri izvajanju tovrstnih storitev.

In kaj so uspehi podjetja Aerovizija v letu 2017?
V letu 2017 smo posneli več kot 35.000 hektarjev površin in preko 33.500 vertikalnih fotografij v RGB in IR spektru. Sodelovali smo pri projektu ICARUS. ICARUS je štiriletni evropski projekt parterskih institucij, ki imajo multidisciplinarno strokovno znanje in izkušnje na področju raziskav, povezanih s podnebjem in okoljem. V Sloveniji je nosilec tega projekta Inštitut Jožef Štefan v Ljubljani. Za potrebe projekta smo v mesecu septembru zajemali vzorce zraka v Ljubljani. Sodelovali smo tudi pri projektu ACTRIS, ki je raziskovalna infrastruktura za opazovanje aerosolov, oblakov in sledi plinov. Za potrebe projekta smo merili vertikalne profile onesnaženja zraka s črnim ogljikom nad Padsko nižino, mestom Bologna in goro Mt. Cimone.

Matevž Lenarčič, direktor podjetja Aerovizija, je v okviru projekta GreenLight WorldFlight v letu 2017 uspešno opravil merjenje črnega ogljika čez Mediteran do alpskih ledenikov. Klimatologi opozarjajo na resno ogroženost alpskih ledenikov, ki so pomemben vir pitne vode in energije za srednjo Evropo. Z opravljemimi meritvami so bili pridobljeni dragoceni podatki za znanstveno raziskavo in tudi za morebitno ukrepanje.

Leto smo uspešno zaključili tudi na drugih področjih. Poleg aerofotografije in aerosnemanja je Aerovizija tudi generalni zastopnik za prodajo letal, ki jih izdeluje podjetje Aerospool na Slovaškem, zato leto zaključujemo z uspešno prodajo ultralahkega letala WT9 Dynamic.

Načrti za leto 2018 sledijo naši filozofiji podjetja, da uporabnikom zagotavljamo kakovostne storitve, z okolju prijaznim in energetsko varčnim delovanjem.

Srečno 2018 vam želi Aerovizija!

Domen Grauf, vodja letalskih operacij

 

Nazadnje urejano na Sobota, 30 December 2017 18:42

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« December 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31