Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Odprta je nova obvozna cesta

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
26 Jan 18
Napisal Prebrano 2794 krat
Objavljeno v Novice

Danes ob 11. uri so predali namenu novo cesto Kranj – Sp. Brnik pri Letališču Ljubljana.

Namen investicije v glavno cesto Kranj – Spodnji Brnik je bil omogočiti razvoj letališča z njegovo nujno širitvijo, zagotoviti prometno varnost ter omogočiti boljši dostop do letališča. Investicija je obsegala izgradnjo nove glavne ceste s krožišči, deviacijo lokalne ceste za Cerklje, ustrezno ureditev servisne ceste za prometno povezavo vseh območij letališkega kompleksa ter ureditev območja križišča do vojaškega dela letališča. Glede na načrtovano ureditev kolesarskih daljinskih poti je vzdolž prestavljene glavne ceste speljana tudi kolesarska pot, ločena od vozišča. Celotna vrednost projekta je 5,5 milijona evrov. Pri tem je Direkcija RS za infrastrukturo kot investitor krila stroške v višini 4,125 mio EUR, sredstva v višini 1,212 milijona evrov je prispeval Fraport Slovenija, Občina Cerklje na Gorenjskem pa 0,163 milijona evrov. Gradnja ceste se je začela v sredini leta 2016 in bila, kot je bilo predvideno, končana konec leta 2017.

Rezanje traku
  Rezanje traku

Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraport Slovenija, je povedal, da bo družba po rekordnem letu 2017 in otvoritvi novega cestnega odseka lahko v skladu z novo strategijo razvijala komercialne programe znotraj letališkega mesta: "Leto 2017 je bilo najuspešnejše do sedaj. Zabeležili smo rekordnih 1,7 milijona potnikov in pretovorili 24 tisoč ton tovora. Z implementacijo nove strategije hitimo s pripravami na gradnjo novega potniškega terminala, ki bo odprt v letu 2020. Investirali bomo v tovorni promet in s partnerji razvijali poslovno cono ob letališču. Na temelju moderne prometne infrastrukture bomo dodatno vlagali v znanje naših zaposlenih ter ga nadgradili in izkoristili za trajnostno rast – vse z namenom zagotavljanja zadovoljstva naših strank, naših potnikov in okoliškega prebivalstva. Razvoj letalskega prometa, komercialna dejavnost namenjena potnikom in poslovnim partnerjem ter izvajanje specializiranih letalskih usposabljanj so stebri, na katerih bomo gradili in s katerimi bomo pozitivno vplivali na državno in predvsem okoliško gospodarstvo."

"Ena izmed prioritet vlade dr. Mira Cerarja je ustvarjanje stabilnega poslovnega okolja in visoke stopnje konkurenčnosti v mednarodnem okolju. Ponosen sem, da smo s skupnimi močmi z Ministrstvom za infrastrukturo našli pot za pospešen in trajen razvoj našega osrednjega letališča. Letališče bo s svojim razvojem pripomoglo k nadaljnji rasti tudi turizma, kjer letos podiramo rekorde: 4,5 milijonov turistov, 12 milijonov nočitev, 2,5 milijarde evrov prihodkov. 13 odstotkov BDP-ja prihaja ravno iz naslova turizma. Odlikuje nas znanje, in na podlagi tega kakovostno opravljeno delo. Tudi zato se tuje investicije v Sloveniji krepijo. Naloga vseh pa je, da krepimo trajno rast gospodarstva za dobrobit in napredek celotne države", je povedal Zdravko Počivalšek. Nov cestni odsek z razbremenjenim prometom ter predvidena kolesarska steza bosta vsekakor velika pridobitev za občino. »Z novim cestnim odsekom izpolnjujemo dolgoletne načrte prometne ureditve, ki so pogoj za nadaljnji razvoj letališča in s tem tudi razvoj naše celotne občine,« je še prepričan župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj.

 

Nazadnje urejano na Petek, 26 Januar 2018 15:06

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31