Natisni to stran

Odstopil direktor Adrie Airways Dr. Arno Schuster

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
15 Feb 18
Napisal Prebrano 2636 krat
Objavljeno v Novice

Dr. Arno Schuster odstopil s položaja direktorja družbe Adria Airways. Njegov naslednik bo Holger Kowarsch.

Adria Airways sporoča, da je dr. Arno Schuster odstopil s položaja direktorja družbe Adria Airways. Član vodstva družbe bo še do konca aprila. Njegov naslednik bo Holger Kowarsch, ki je bil na položaj imenovan s 15. februarjem 2018.

Dr. Arna Schusterja bo zamenjal Holger Kowarsch
  Dr. Arna Schusterja bo zamenjal Holger Kowarsch

Po privatizaciji Adrie Airways leta 2016, je dr. Schuster vodil prehod družbe iz podjetja v državni lasti do uspešnega komercialnega letalskega prevoznika. Adria Airways je pod novim vodstvom postala vodilni regionalni prevoznik na Balkanu, ki povezuje Slovenijo in ostalo Evropo ter ponuja privlačne povezave preko Ljubljane. Dr. Arno Schuster je ustvaril osnovo za vzdržno stroškovno učinkovito naravnanost Adrie Airways, storitve v rednem prometu povečal za 14 odstotkov, družba pa je pod njegovim vodstvom postala vodilni ponudnik storitev ACMI (zakup letala s posadko) drugim letalskim prevoznikom.

Arna Schusterja bo nasledil Holger Kowarsch, partner v delničarju družbe Adria Airways, 4K Invest. Holger Kowarsch ima več kot 20 let izkušenj na vodstvenih položajih, odgovoren pa je bil tudi za nadzor v Adrii Airways, odkar je 4K Invest pred več kot dvema letoma prevzel Adrio. Pod novim vodstvom bo Adria Airways nadaljevala širjenje svoje mreže letov ter ostala zaupanja vreden in zanesljiv partner združenja Star Alliance in onkraj njega.

Markus Zöllner iz družbe 4K Invest, lastnice Adrie Airways, pravi: »Radi bi se zahvalili Arnu Schusterju za njegovo odlično delo in izjemno vrednost, ki jo je prispeval k Adrii Airways. Njegovo vodstvo in strateška vizija sta bila bistvena za ponovno vzdržno rast družbe. Razumemo, da bi rad več časa preživel na Dunaju, kjer stanuje skupaj s svojo mlado družino. Holger Kowarsch je odličen naslednik, ki se bo usmeril v nadaljnjo rast in širitev mreže poletov.«

 

Nazadnje urejano na Četrtek, 15 Februar 2018 10:14