Natisni to stran

Adriin cirkus z letali

Oceni ta prispevek
(8 glasov)
04 Mar 18
Napisal Prebrano 4165 krat
Objavljeno v Novice

Adria Airways je pod okriljem novega lastnika precej povečala število operacij v segmentu tako imenovanih ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance) letov.

Že nekaj let je znano, da slovenski ”nacionalni” letalski prevoznik, pretežno v zimskih mesecih, z delom svoje flote opravlja tako imenovane adhoc čarterje, bodisi za namene različnih raznih poslovnih ali počitniških čarterjev, bodisi za različne avtomobilske korporacije (Ferrari, Land Rover, Škoda, ipd.). V zadnjem letu ali dveh, pa so izredno povečali t.i. ACMI letenje za različne letalske družbe, trenutno en Airbus A319 leti za Eurowings, en Canadair CRJ700 pa za Luxair. V preteklih dneh, pa sta dva Canadair-ja CRJ900 začela leteti za avstrijskega nacionalnega prevoznika Austrian Airlines, od začetka sta za to predvideni letali z registracijami S5-AAO (MSN: 15215) in S5-AAL (MSN: 15129), kasneje pa bo prišlo do menjav med ostalimi letali istega tipa pri Adrii. Letali bosta predvidoma leteli iz Dunaja na letih za Varšavo, Kišinjev, Budimpešto, Podgorico, Bologno, Skopje, Prištino, Beograd, Prago, Košice, Ženevo, Bruselj, Benetke, Zagreb, Odesso in Minsk. 

Adria Airways CRJ900 S5AAO DSC 0093 copy

 

Ker so omenjena letala v najemu, pa more Adria za svoje lete najemat letala drugih letalskih prevoznikov. Najpogosteje sta to 100-sedežna Fokkerja 100 (YR-FKA in YR-FZA) od romunske letalske družbe Carpatair, ter isti tip letala (9A-BTD in 9A-BTE) od hrvaške letalske družbe Trade Air. Nekajkrat letno, pa se glede na razpoložljivost na Adriinih letih pojavi tudi kakšen Boeing, najpogosteje 168-sedežni Boeing 734 (OM-GTD) slovaške letalske družbe Go2Sky. Prvič, pa bo od danes dalje, predvidoma za kratek čas, za Adrio letel še en Boeing 734, tokrat litvanske, sicer manj znane, letalske družbe GetJet Airlines, registracije LY-MGC. Letalo je 168-sedežno ter je pred prihodom v floto litvanskega prevoznika bilo v lasti, najprej Turkish Ailrines-a, potem tri leta madžarskega Malev-a, od maja 2004 do oktobra 2015 pa je letel za ruskega prevoznika Transaero.

Adria praviloma letala najema pri vzhodnoevropskih letalskih družbah, oddaja pa jih zahodnoevropskim letalskim družbam. Očitno se jim to finančno izplača.

V Adrii pa v tem trenutku pospešeno iščejo posadke za letala Saab 2000, ki jih nameravajo ponovno vpeljati v floto tekom poletnega voznega reda, kjer dodajajo sedem novih destinacij iz Ljubljane. Če jim to ne bo uspelo, lahko poleti v Ljubljani znova pričakujemo mnogo letal različnih letalskih družb, ki bodo letele za Adrio, kakor se je to zgodilo, ko so stavkali njihovi piloti. Prav tako, pa bo Adria za poletni vozni red dodala floti še predvidoma tri letala Canadair Regional Jet 900. Za več podrobnosti o tem smo povprašali pri Adrii, kjer pa nam v mesecu dni še niso uspeli odgovoriti na zastavljena vprašanja.

Nazadnje urejano na Nedelja, 04 Marec 2018 23:43