Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Podpisali pogodbo za izgradnjo ploščadi za parkiranje in vzletanje helikopterjev na letališču v Ajdovščini

Oceni ta prispevek
(1 glas)
29 Maj 18
Napisal MORS Prebrano 1256 krat
Objavljeno v Novice

Danes, v torek, 29. maja, je državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Miloš Bizjak skupaj s Stojanom Stoparjem, direktorjem Stopar PGM, d. o. o., v logističnem centru zaščite in reševanja Ajdovščini podpisal pogodbo o izvedbi izgradnje ploščadi za parkiranje in vzletanje helikopterjev na letališču v Ajdovščini.

Predmet investicije je izgradnja parkirišča in vzletišča za helikopterje na območju Letališča Ajdovščina, ki je pogodbeno dano v uporabo Aeroklubu Josipa Križaja Ajdovščina. Naročnik investicije je Ministrstvo za obrambo.

Ministrstvo za obrambo namerava na območju letališča urediti parkirišče in vzletišče za helikopterje, povezavo z obstoječo vzletno- pristajalno stezo, dostopno pot za intervencijska vozila in varnostno ograjo.  Vzletišče za helikopterje bo bistveno prispevalo k logistični oskrbi severnoprimorske regije. Logistični center zaščite in reševanja v Ajdovščini ima namreč strateško pomembno vlogo, saj je logistična baza za celotno severnoprimorsko regijo. Omenjeno vzletišče bo omogočalo vzletanje in pristajanje helikopterjev pri različnih reševalnih akcijah, in sicer pri reševanju iz gora, gašenju požarov, helikopterski nujni medicinski pomoči, medbolnišničnih prevozih in reševanju ponesrečencev pri adrenalinskih športih, ki so na tem območju kar razširjeni. Pridobitev bo koristila tudi vsem prebivalcem Vipavske doline. Sam objekt je umeščen v sklop Letališča Ajdovščina, s čimer bo letališče pridobilo tudi dodatno funkcionalnost. Podpis pisma o nameri februarja letos Več

Ministrstvo za obrambo je izvedlo postopek oddaje javnega naročila male vrednosti, izvajalec Stopar PGM, d. o. o., je bil izbran kot najugodnejši ponudnik na podlagi odločitve o oddaji javnega naročila z dne 21. maja 2018, ki je postala pravnomočna 29. maja 2018. Vrednost posla je 227.000 evrov, dela pa morajo biti zaključena v 90 dneh po pričetku del.

 

Nazadnje urejano na Sreda, 30 Maj 2018 08:54

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« September 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30