Natisni to stran

Adria Airways najema letalo Embraer

Oceni ta prispevek
(7 glasov)
01 Jul 18
Napisal Prebrano 2770 krat
Objavljeno v Novice

Slovenski letalski prevoznik, ki postaja vse večji v regionalnem letalskem prometu, za obdobje visoke sezone najema eno letalo Embraer ERJ-145EP, britanske letalske družbe BMI Reginal.

Pri Adrii so se zaradi povečanega obsega letov, predvsem adhoc čarterjev in ACMI najemov, odločili, da za poletno sezono najamejo še eno letalo s posadko (t.i. Wetlease), ki bo opravljalo lete za Adrio Airways. Trenutno njihove lete oziroma, ga imajo na posoji, Fokker 100, romunskega letalskega prevoznika Carpatair (reg.YR-FKB). 

Embraer ERJ-145
  Embraer ERJ-145

Letalo, ki si ga sposojajo od britancev je 49-sedežno sedežno ozkotrupno letalo tipa Embraer ERJ-145 in z registracijo G-CKAF, staro nekaj več kot 20 let in pride na Brnik danes zvečer, za Adrio pa začne leteti jutri zjutraj na letu za Prago. 

Embraer bo na Adriinih letih letel predvsem na nekaj na novo vzpostavljenih povezavah, torej iz Ljubljane za Sofijo, Bukareštu, Ženevo, Hamburg,  Dusseldorf in Dubrovnik ter na nekaterih preostalih destinacijah na rednih linijah. 

Saab 2000
  Saab 2000

Najemi so posledica razvoja mreže novih destinacij in povečanja števila letov na obstoječih, kar je bilo načrtovano na podlagi ”špekulacij”, da bodo do vrhunca poletne sezone že uspeli dokumentacijsko in tehnično urediti vse podrobnosti za štiri letala Saab 2000, ki so jih v Adrii dobili po prevzemu švicarskega letalskega prevoznika Darwin Airways. Trenutno so tri od teh letal še vedno parkirana na Brniku.

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 02 Julij 2018 08:05

2 komentarji

  • Komentiraj povezavo DGP Petek, 27 Julij 2018 12:31 objavil DGP

    @Peter: Čigav pa? Indonezijski? Ne mešaj tega z lasthištvom. Npr., Swiss je po tvoje nemški prevoznik, Alitalija francoski...... Poglej si malo lastništvo letalskih družb po svetu.

  • Komentiraj povezavo Peter Sreda, 04 Julij 2018 20:00 objavil Peter

    Zanima me, zakaj o Adriji pisete kot o slovenskem letalskem prevozniku? Lastniki so tuji, prav tako pa tudi piloti ki jih zaposlujejo!