Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Adria Airways povečuje svojo floto za 6 dodatnih letal

Oceni ta prispevek
(7 glasov)
13 Jul 18
Napisal Prebrano 3161 krat
Objavljeno v Novice

Adria Airways z največjo floto letal v svoji zgodovini. S pridobitvijo 6 dodatnih letal tipa Saab 2000 bo družba polete opravljala s skupno 21 letali. Podjetje nadaljuje s pozitivnim trendom poslovanja in stabilno rastjo.

Adria Airways obstoječi floti petnajstih letal dodaja šest dodatnih. Poleg treh Airbusov 319, devetih Bombardier CRJ900 in treh Bombardier CRJ700 bo na izbranih 25 destinacij odslej letelo dodatnih šest letal tipa Saab 2000. Skupno bo torej Adria Airways svojo mrežo poletov upravljala z 21 letali, kar je največje število letal v celotni zgodovini slovenskega letalskega prevoznika. S pridobitvijo 6 dodatnih letal postaja slovenski letalski prevoznik še eden od dveh prevoznikov z največjim številom letal na Balkanu.

adr airbusa DSC 0076

»Izjemno ponosen sem, da smo danes dosegli zelo pomemben mejnik v zgodovini Adrie Airways. Najnovejša pridobitev potrjuje naš trud, ki smo ga vložili v razvoj družbe vse od prevzema lastništva. Naša usmeritev je nadaljnja rast in krepitev. Verjamemo, da lahko tudi v prihodnje peljemo družbo v smeri poslovno stabilnega, močnega in pomembnega prevoznika v regiji s svetlo prihodnostjo,« je ob tej priložnosti dejal Holger Kowarsch, direktor družbe Adria Airways.

Pod zasebnim lastništvom družbe 4K Invest se Adria Airways razvija v močnega in pomembnega regionalnega letalskega partnerja. Obdobju stabilizacije in optimizacije poslovanja po prevzemu, sledi obdobje intenzivne rasti družbe. Letošnje leto je že zaznamovala širitev mreže poletov s sedmimi novimi destinacijami, povečanje števila tedenskih poletov, v družbi pa povečujejo tudi število zaposlenih v operativnem sektorju.


adr schneider IMG 2331Pridobitev dodatnih letal pozdravlja tudi komercialni direktor družbe Adria Airways, Christian Schneider: »Biti konkurenčen v teh zahtevnih in dinamičnih tržnih pogojih zahteva od nas nenehno iskanje novih komercialnih priložnosti, predvsem pa nenehno izboljševanje obstoječih storitev. Zadovoljstvo naših potnikov je naša prioriteta in s pridobitvijo šestih dodatnih letal bomo to obljubo brez dvoma lahko opravičili.«

Adria Airways bo šest 50-sedežnih letal najemala od ameriške družbe Jetstream Aviation Capital LLC. Jetstream, ki ima sedež v Miamiju, je največji globalni zakupodajalec letal Saab. Z njimi bo Adria izvajala predvsem polete na svojih rednih linijah, ne izključujejo pa tudi možnosti storitve ACMI (najem letala s posadko) tujim letalskim družbam.

Z letalskimi operacijami z dodatnimi letali bodo predvidoma pričeli s septembrom.

Nazadnje urejano na Petek, 13 Julij 2018 13:47

Koledar objav

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31