EasyJet s tretjo povezavo iz Ljubljane

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
02 Avg 18
Napisal Prebrano 1332 krat
Objavljeno v Novice

Poleg letališč London Gatwick in London Stansted, easyJet dodaja še Berlin Tegel.

Od danes pa do 10. novembra boste lahko v Berlin poleteli tudi z ljubljanskega letališča. »Gre za že peto destinacijo v Nemčijo iz Ljubljanskega letališča. In tretjo easyJetovo destinacijo iz Ljubljane. Ocenjujemo, da se bo število potnikov v turističnem segmentu močno povečalo. Za enkrat bo linija vzpostavljena med 2. avgustom in 10. novembrom. Pozimi bo kratka pavza. Verjamem pa, da bo že od naslednjega poletnega voznega reda to celoletna destinacija, kar pomeni, da ne bo namenjena samo potnikom, ki potujejo v turistične namene, ampak tudi poslovnim potnikom.« je povedal Janez Krašnja, vodja službe letaliških storitev pri Fraportu Slovenija.

easyJet A319
  easyJet A319

Pilot easyJetovega Airbusa A319 Stephan van Dijk, ki je priletel v Ljubljano z 158 sedežnim letalom je povedal, da je let trajal uro in petnajst minut in minil brez posebnosti. Po njegovih informacijah je bila potniška kabina 85 % zasedena.

Janez Krašnja pozdravlja posadko easyJeta
Janez Krašnja pozdravlja posadko easyJeta

Velik rast prometa pa na ljubljanskem letališču beležijo že celo leto. Janez Krašnja je ob tem povedal: »Trenutno z Brnika leti deset prevoznikov. Poslujemo zelo dobro. Smo najhitreje rastoče letališče v regiji. Letos rastemo z 12%. Želimo si, da bi tako dobro poslovali še naprej. Najmočnejša destinacija iz Ljubljane je London. Veliko potnikov je v Nemčijo in Turčijo. Tudi Air France je povečal kapaciteto. Sedaj letijo z Embraerjem E190 in leti so praktično polni.« O prihodnjih načrtih pa Krašnja pove: »Prizadevamo si da bi bile povezave z našega letališča čimbolj raznovrstne. Upam, da bomo v kratkem lahko pozdravili še kakšnega novega prevoznika. Najbolj si pa želijo povezav z Italijo, Španijo in Skandinavijo. Tam je naša mreža manj pokrita kot drugje tako, da upam, da bomo od tam dobili kakšno povezavo. Ni pa za pričakovati, da bi v kratkem z Brnika letel Ryanair.«

 EasyJet bo letel ob torkih, četrtkih in sobotah.

Berlin je tako 34. destinacija - in letos osma nova - kamor lahko z Brnika potniki odpotujejo z rednimi leti. Ponudba novih destinacij na ljubljanskem letališču je v skladu z rastjo prometa in razvojem letališča. Lansko leto je bilo rekordno po številu potnikov, promet pa raste tudi letošnje leto. V prvem polletju je letališče obiskalo 15 odstotkov več potnikov kot v prvi polovici lanskega leta.


Nizkostroškovno ponudbo letov na Brniku poleg easyJeta, ki leti na letališča London Stansted, London Gatwick in Berlin Tegel,  zagotavljata še Wizz Air, in sicer s povezavami na letališči London – Luton in Bruselj – Charleroi ter Transavia s povezavo v Amsterdam. Trenutni delež potnikov, ki potujejo z nizkostroškovnimi leti, je na ljubljanskem letališču 20 odstotkov. Trije nizkostroškovni prevozniki potnikom z Brnika ponujajo skupaj vsaj 25 letov tedensko.

 

Nazadnje urejano na Četrtek, 02 Avgust 2018 18:07

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Januar 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31