Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Adria Airways: Informacije o trenutnem stanju potovanja

Oceni ta prispevek
(1 glas)
19 Avg 18
Napisal Prebrano 2603 krat
Objavljeno v Novice

V slovenskem letalskem prevozniku so se z javnim opravičilom odzvali na plaz kritik med potniki, v medijih in na socialnih omrežjih, na temo njihovih letov ter da na Adriinih letih letijo tuje letalske družbe.

 

Spoštovani potniki,
zaradi naših nepravilnosti v letenju se lahko trenutno soočate z neprijetnimi in neugodnimi trenutki, zato bi se vam radi iskreno opravičili za nastalo situacijo in pojasnili vzroke zanjo.

Adria Airways se, zaradi povečanega povpraševanja s trga, sooča z izredno rastjo na področju rednega prometa. Obstoječi mreži poletov na rednih linijah smo s pomladjo dodali sedem novih neposrednih povezav, kar pomeni, da je ljubljansko letališče z neposrednimi rednimi linijami preko Adrie Airways povezano s kar 25 destinacijami. Obstoječim poletom smo dodali še dodatne frekvence letov, tako da trenutno ponujamo preko 200 povezav na teden iz Ljubljane. 

Širitev mreže poletov je posledično terjala tudi širitev naše flote letal. Obstoječemu naboru smo v manj kot pol leta dodali kar 3 letala, skupno torej naše polete opravljamo s 15 letali. Ker smo v drugi polovici leta dodali v našo floto še dodatnih 6 letal, bomo od septembra dalje naše operacije izvajali s kar 21 letali, kar je največje število letal v celotni naši zgodovini. 

Da zaradi povečanih potreb trga lahko izvedemo naše plane letenja, dodatno najemamo še nekaj letal pri drugih letalskih družbah, ki ponujajo kapacitete na način ACMI (najem letala s posadko); tak način sodelovanja je vsakdanja praksa tudi večjih letalskih družb. 

Ne moremo zanemariti tudi dejstev, ki so prisotna v celotni letalski industriji: intenzivno povečevanje potnikov, rast števila letal, ki izvajajo operacije in nenazadnje povečanje frekvenc poletov. Mnogo letalskih družb se sooča s popolnoma enakimi izzivi kot Adria Airways, vsaka od letalskih družb pa poskuša po najboljših močeh reševati nastale okoliščine in izzive. 

Intenzivno delamo na rešitvah in zmanjšujemo število nepravilnosti, žal pa je zaradi omenjenih objektivnih dejstev in tega, da je letalski sektor močno reguliran, težko premostiti te izzive v zelo kratkem času. 

Adria Airways je sodobna, stabilna in ugledna letalska družba z desetletji izkušenj v letalskem prometu. Resda se srečujemo z velikimi izzivi, smo pa prepričani, da jih bomo premostili v razumnem času. 

Nismo izpolnili vaših pričakovanj. Vendar pa je vaše zadovoljstvo še vedno naša glavna prednostna naloga. 

Odločeni in predani smo temu, da to popravimo. Ne čez noč, vendar verjamemo, da bomo v prihodnosti uspeli izpolniti vaša visoka pričakovanja in ponuditi storitev, ki ste jo navajeni. 

Trenutni izzivi so korak stran do izboljšanih storitev, boljših povezljivosti in še udobnejših potovanj. 

Ne izgubite zaupanja v nas. V prihodnje bomo močnejši partner na vaših potovanjih.

Hvala vam!

------

Adria Airways v prvih šestih mesecih letošnjega leta beleži 8 odstotno rast števila potnikov na rednih letih, medtem ko se je število letov na rednih linijah povečalo za dobra 2 odstotka. Na čarterkish letih je polletna rast skoraj 11 odstotno (v juniju je bila rast čarterskih potnikov kar 33 odstotna), medtem ko se je število čarterskih letov povečalo za 5 odstotkov. Letos so znova po letu 2016 v prvem polletju na rednih letih prepeljali več kot pol milijona potnikov.

Povprečno je v prvih šestih mesecih na vsakih 27 minut in pol poletelo eno Adriino letalo.

Adrii pa že vse od novembra 2016 uspeva skoraj konstantno povečevat koeficient števila potnikov na letalu. V letu 2016 je bilo na njihovih letalih v povprečju 51 potnikov na let, v letu 2017 jih je bilo 58,5, v prvih šestih mesecih letos, pa je ta številka pri 57,6 potnika na let oziroma 5,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Nazadnje urejano na Nedelja, 19 Avgust 2018 12:17

Koledar objav

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31