Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Mladi olimpijci razmigali letalske potnike

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
28 Sep 18
Napisal Prebrano 1202 krat
Objavljeno v Novice

Evropskemu tednu športa se na ljubljanskem letališču pridružujejo kot aktivno letališče.

Med 23. in 30. septembrom v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije na pomen telesne dejavnosti opominjajo potnike in sodelavce ter jih spodbujajo k aktivnejšemu življenju. Za priprave so poskrbeli mladi slovenski olimpijci, ki so potnikom v živo prikazali, kako lahko z razgibavanjem pred ali med poletom izboljšajo svoje počutje.

V okviru Evropskega tedna športa sta Fraport Slovenija, zlati partner Olimpijskega komiteja Slovenije, in OKS združila moči pri osveščanju potnikov o pomenu gibanja. Na ljubljanskem letališču, ki se je v tem času prelevilo v aktivno letališče, na več točkah v terminalu potnike spodbujamo, naj bodo aktivni na poti. Napotki za prilagojene raztezne in krepilne vaje, pripravljene pod okriljem OKS, so prikazane na oglasnih površinah, digitalnih zaslonih in zgibankah. Potniki lahko za boljše telesno počutje tako poskrbijo kar med potovanjem, v terminalu ali na letalu.

V ponedeljek so aktivno letališče obiskali člani slovenske mladinske olimpijske reprezentance Buenos Aires 2018. Potnikom, ki so čakali na lete v Bruselj, Helsinke in Frankfurt so v živo predstavili raztezne in krepilne vaje za na pot. Tistim, ki so potovanje z letalom nadaljevali naprej po svetu, so svetovali, da izvajanje vaj ponovijo vsakih 50 minut. Potniki so bili aktivne popestritve med čakanjem na let veseli, še posebej pa so bili navdušeni nad družbo simpatičnih mladih športnikov.

Posebno komunikacijsko kampanjo so pripravili tudi za zaposlene v Fraportu Slovenija, ki te dni za boljše telesno počutje na delovnem mestu skrbijo z 10 minutno telovadbo. Ta vključuje kombinacijo krepilnih in razteznih vaj, in sicer proste vaje in vaje ob steni, vaje ob mizi in vaje s stolom.

Promocija zdravja je v Fraportu Slovenija v odnosu do zaposlenih eden od pomembnih strateških ciljev na področju sistema varnosti in zdravja pri delu. Velik poudarek dajejo spodbujanju aktivnega preživljanja njihovega prostega časa. V skladu z letnim načrtom podjetje zagotovi sredstva za različne športne aktivnosti, med katerimi sta najbolj priljubljeni tek in kolesarjenje. V letu 2017 so na različnih športnih prireditvah zaposleni skupaj pretekli kar 792 km in prekolesarili 1.400 km.

Foto: Aleš Fevžer

 


Koledar objav

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31