Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
28 Okt 18
Napisal Davor Golec Prebrano 1430 krat
Objavljeno v Novice

Z današnjim dnem Aeroflot vzpostavlja redne lete v Ljubljano.

Ruski Aeroflot bo z letali Sukhoi Superjet 100 in tudi z letali Airbus A320 dnevno letel med slovensko in rusko prestolnico ter s tem podvojil število tedenskih letov za Moskvo. Spomnimo, Adria Airways že vrsto let vsak dan leti med Ljubljano in Moskvo.

Letalo Aeroflota bo iz Moskve na letu SU2610 poletelo vsak dan ob 9.uri in 5 minut, ter pristalo ob 10.uri in 20 minut, medtem ko bo iz Ljubljane na letu SU2611 poletelo ob 11.uri in 30 minut ter na moskovskem letališču Sheremetyevo pristalo ob 16.uri in 40 minut (vsi časi so lokalni). Leti so zaenkrat predvideno do 30. marca 2019. Na prvem letu je bilo v prihodu 70 potnikov v odhodu pa 67. V letalu je sicer 75 sedžev v ekonomskem in 12 v poslovnem razredu. Aeroflot je že napovedal, da bodo v Ljubljano leteli tudi z večjimi letali A320.

Glavni izvršni direktor Aeroflota, Vitaly Saveliev, je ob novi povezavi povedal: ”Dandanes je Aeroflot uvrščen med vodilne globalne letalske prevoznike in v tem duhu nadaljujemo z razvojem mreže naših mednarodnih letov. Tekom letošnjega zimskega voznega reda bomo odprli več novih povezav, prav tako pa povečali število tedenskih letov na linijah, ki v naši mreži dosegajo največje zanimanje. Veseli smo, da lahko našim potnikom ponudimo nove destinacije, večje število povezav na atraktivne turistične kraje, kar povečuje možnosti potovanja z Aeroflotom tako za namene poslovnih ali turističnih potovanj.”

Poslovodni direktor družbe Fraport Slovenija, Zmago Skobir je ob prihodu Aeroflota na njihovo letališče dodal: ”Z veseljem pozdravljamo ruskega Aeroflota na ljubljanskem letališču. Dnevni leti bodo generirali približno do 50 tisoč dodatnih potnikov na leto na našem letališču, ki jih bo Aeroflot, kot zaupanja vreden letalski prevoznik prepeljal z eno najmodernejših letal v floti, kar bo nedvomno pozitivno vplivalo na prepoznavnost Slovenije v Rusiji in na priliv ruskih turistov v Sloveniji. Ruski potniki so že pregovorno dobri gostje in potrošniki, zato se pričakuje, da bodo znatno prispevali k turističnemu dohodku v Sloveniji. Za slovenske potnike pa Aeroflotova povezava z Moskvo pomeni odlično začetno točko za nadaljevanje poti preko Rusije do nekdanjih držav Sovjetske zveze in tudi do Azije.” Na Fraportu Slovenija sicer letos načrtujejo 1.850.000 potnikov.

Aeroflot iz bližine ljubljanskega letališče že opravlja dnevne lete iz Benetk, Dunaja, Münchna in Zagreba, z novimi leti za Ljubljano, pa želi ponuditi še dodatno pot kako priti o njihovega huba na moskovskem letališču Sheremetyevo hitreje ter hkrati imeti tam krajše čase za prestopanje in nadaljevanje poti.

Aeroflot je ruski nacionalni letalski prevoznik in ponosen član globalnega združenja letalskih prevoznikov SkyTeam, ki opravlja lete na 146 destinacij v 52 različnih državah. Njihova flota 250-ih letal je najmlajša od vseh letalskih prevoznikov na svetu, kateri operirajo z več kot stotimi letali. V svoji floti imajo 50 letal SSJ. Dobili pa jih bodo še 100. V letu 2017 so prepeljali 32.8 milijona potnikov. Ohranjanju status 4-zveznega statusa na lestvi ci letalskih prevoznikov Skytrax in so bili letos že sedmič imenovani za najboljšo letalsko družbo v Vzhodni Evropi. S strani ameriške organizacije APEX, pa so bili razvrščeni med najboljše globalne letalske prevoznike in prejeli vseh pet zvezdic. Po mnenju vodilne agencije za blagovno svetovanje, je Aeroflot najbolj močna blagovna znamka med vsemi letalskimi prevozniki na svetu.


podprite s5 1


Koledar objav

« Julij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31