Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Aereform in Aeronavt

Oceni ta prispevek
(9 glasov)
29 Dec 18
Napisal Sašo Knez Prebrano 2323 krat
Objavljeno v Novice

Na leto 2018 lahko pogledam z veseljem.

V letu 2018 smo v podjetjih Aereform, letalska tehnologija in Aeronavt, akademija za letalstvo dosegli zelo dobre rezultate. Rezultati so tako dobri, da bomo z letošnjim letnim poročilom zavedeni v evidenco hitro rastočih podjetij, z vsem dobrim in slabim kar to prinese. Dobra plat je, da smo zaposlili še dva delavca, pri čemer je eden izmed teh prav poseben. Ekipi se je tudi službeno pridružil lastnik Janez Cestnik. Janez je človek, ki je v vseh teh letih v neumorno, z veliko odrekanja in velikokrat v senci koval uspeh Aereforma in Aeronavta. Sedaj je končno napočil čas, da lahko vso svojo usposobljenost, spretnost in izkušnje vsakodnevno vpleta v naše delo.

Od projektov bi izpostavil, da je bilo leto 2018 uspešno večinoma zaradi dobre prodaje sintetičnih sistemov šolanja pilotov. Pipistrelu dobavljamo skoraj en simulator X-ALPHA na mesec. V maju je naš simulator letala MiG-21bis začel delovati v Parku vojaške zgodovine Pivka. Leto smo zaključili s tem, da smo Centru Noordung predali simulator Noordung VR, na katerem se je spet izkazala Nika.

Poleg tega se je letos bistveno okrepil segment finomehanike. Jure in Nino sta uspešno dobavila štiri večje sisteme za avtomobilsko industrijo. S tem sta ponovno pokazala svojo izjemno fleksibilnost in možnost uspešnega dela na povsem novem področju.

Jeseni smo z našim partnerjem – skupino Pipistrel dosegli strateški dogovor, za katerega sem prepričan, da bo definiralo naslednje desetletje skupnega dela. Več o tem bomo tako s strani Pipistrela, kot z naše strani komunicirali v naslednjih mesecih.

Na vzletišču Zagorje smo končali prvo fazo podporne infrastrukture, ki je potrebna za letenje Akademije.

Objekt na vzletišču Zagorje bo v letu 2019 postal udobno in sodobno gnezdo za goliče Aeronavta oziroma preimenovano - Akademije 4
  Objekt na vzletišču Zagorje bo v letu 2019 postal udobno in sodobno gnezdo za goliče Aeronavta oziroma preimenovano - Akademije 4

To je suhoparno naštevanje dosežkov in uspehov. Jedrna magična sestavina je bila to, da smo se uspešno prilagajali. Zaradi hitre rasti so se neprestano odpirale nove luknje, ki smo jih morali videti vnaprej, jih preskočiti in zasuti preden postanejo zajede. Rasli smo predvsem v razmišljanju.

V tem smislu tudi razglašam, da sta ''najbolj koristna igralca'' za leto 2018 Ines Repnik in Anže Majcen.

Obadva sta v tem letu pokazala izjemno pronicljivost. Pravilno in kot prva sta zaznala situacijo, da letos ni bil čas za velike skoke, ampak za utrjevanje pozicije po velikih skokih. To je pomenilo, da mora biti čisto vsaka stvar, čisto vsak dan, oddelan na najvišjem možnem nivoju. Najbolj koristna igralca sta, ker ni bila nobena stvar premajhna ali pa premalo pomembna, da je ne bi naredila odlično. To so bili kamenčki, ki so nam tlakovali uspešno leto.

Ekipa Aereforma. Anže Majcen je tretji iz leve, Ines Repnik je peta iz leve.
  Ekipa Aereforma. Anže Majcen je tretji iz desne, Ines Repnik je četrta iz leve.

Še posebej izpostavljam doprinos Ines k razvoju naših glav. Ob pravih obdobjih mi je servirala knjige v katerih sem prepoznal napake in pomanjkljivosti ekipe, organizacije in mene samega. V podjetje je vnesla kulturo osebne in profesionalne rasti preko branja. Ekipa sedaj vsakomesečno prebere po tisoče strani in na Amazonu pustimo stotine eurov. Hvala Ines – si svetel vzgled za vse mlade inženirke v letalstvu.

V letu 2019 bomo nadaljevali s konsolidacijo naših produktov in strukture. Še naprej bomo poglabljali povezave z našimi strateškimi partnerji. Naše delo ima končno oprijem na trgu, zato bomo izboljševali naše produkte evolucijsko preko upoštevanja povratnih informacij.

Pomagali smo tudi ekipi Ultimate
  Pomagali smo tudi ekipi Ultimate

Edina večja sprememba je, da bomo z začetkom leta osvežili nazive obeh podjetij, da se znebimo arhaičnih jezikolomov in že z imeni sporočamo, da smo sodobna, prodorna in enostavna ekipa, ki spada v 21. stoletje. Aeronavt se preimenuje v Akademija 4, za Aereform bomo pa končno ime sporočili, ko bo upravni proces zaključen.

Z naše strani si za 2019 želimo, da še naprej upravičujemo ter izkoristimo tehnološko-operativno neodvisnost ter priložnosti, ki so nam zaupane.

Za vse bralce odličnega letalskega portala Sierra5 pa želimo, da vi in vaši ostanete zdravi, varni in ljubljeni.

Sašo Knez

Nazadnje urejano na Sobota, 29 December 2018 15:36

Koledar objav

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31