Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Na letalu v leto 2019

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
31 Dec 18
Napisal Prebrano 1067 krat
Objavljeno v Novice

Kabinsko osebje britanskega letalskega prevoznika British Airways bo s potniki nazdravilo novemu letu na letih na približno 300 različnih destinacij, kjer bodo v določenem trenutku v zraku vstopili v leto 2019, ruski Aeroflot bon a letih izvedel novoletna žrebanja, Austrian Airlines pa bo potnikom na treh posebnih letih ponudil pogled na Dunaj z okolico z novoletnimi ognjemeti.

Kabinsko osebje British Airwaysa
Kabinsko osebje British Airwaysa

Vsi člani kabinskega osebja britanskega letalskega prevoznika govorijo 45 različnih jezikov, več kot dva tisoč pa jih poleg maternega jezika govori še vsaj en tuj jezik. Na stotine od njih jih tekoče govori francosko, špansko, nemško in italijansko, prav tako pa imajo osebje, ki govori finski, pandžapski, mandarinski, korejski in portugalski jezik. Prav tako pa se med njimi najdejo člani posadk, ki govorijo katerega od afriških jezikov ali znajo razviti pogovor v znakovnem jeziku. 

Gospod Karen Slinger, vodja kabinskega osebja pri British Airways, je ob tem povedal: ”Dobra postrežba in dober ”servis” je enak v vsakem jeziku in prizadevnost našega kabinskega osebja je med našimi potniki zelo cenjena. Potnikom želimo pripraviti prijetno in udobno izkušnjo potovanja, kadar letijo z nami, to je naša želja in poslanstvo.”

”Naše kabinsko osebje je v tem letu poskrbelo za več kot 45 milijonov naših potnikov na več kot 300 tisoč letih in veselimo se, da bomo v prihodnjem letu lahko na naših letih pozdravili še več potnikov,” je še dodal gospod Slinger.

Britanski letalski prevoznik bo v visoki poletni sezoni od sredine julija do začetka septembra začel poskusno redno leteti dvakrat tedensko na povezavi med največjim evropskim letališčem London-Heathrow in Ljubljano z letali Airbus A319. V kolikor bo povezava naletela na dober odziv, so možnosti v podaljšanje letov tudi v jesenske mesece ali redno vzpostavitev za daljše obdobje, velike.

Aeroflot nadaljuje s tradicionalnimi žrebi za brezplačne letalske vozovnice

Ruski letalski prevoznik Aeroflot, pa bo med svoje potnike podelil 22 povratnih letalskih kart za katerokoli destinacijo iz njihove mreže rednih povezav. Pri prevozniku imajo predvideno, da bo ob polnoči, po moskovskem lokalnem času, v zraku 22 njihovih letal, na vsakem izmed njih, pa bo po en srečnež, ki bo prejel brezplačne povratne vozovnice za potovanje na katerokoli destinacijo v njihovi mreži letov v ekonomskem razredu v letu 2019. Vsi potniki, ki bodo na teh letih, bodo avtomatsko sodelovali v žrebanju. Vsi poniki, pa bodo v času vstopa v novo leto postreženi s šampanjcem in čokoladami. Žreb in ostala presenečenja so že postala tradicija na Aeroflotovih letih v času vstopa v novo leto. 

Austrian Airlines bo s tremi letali poletel nad Dunajem
Austrian Airlines bo s tremi letali poletel nad Dunajem

Austrian Airlines bo izvedel posebne silvestrske lete

Avstrijski letalska družba v sodelovanju z lokalno radijsko postajo organizira tri posebne silvestrsko-novoletne lete s pogledi na ognjemete nad Dunajem medtem ko letala krožijo nad avstrijsko prestolnico. Cena tovrstnega poleta znaša 139eur, v kolikor pa želite sedeti ob oknu, pa še deset evrov več. Let traja približno uro in pol, z vzletom iz dunajskega letališča ob 23.uri ter pristankom malo po polnoči. Trije leti (OS2018, OS2019 in OS2929) bodo izvedeni z njihovimi letali Embraer 195. Da pa je gostom, ki se odločijo za tovrsten polet še enostavneje in prijetneje silvestrovati, se je letalski prevoznik povezal še z njihovimi partnerskimi hoteli v okolici letališča, kjer lahko počakajo na polet ter tudi gredo prespat po opravljenem poletu. Te lete bo Austrian Airlines letos izvedel že deseto leto zapored.


Koledar objav

« Maj 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31