Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Operativne vaje na objektu, ki ga je zajel požar

Oceni ta prispevek
(1 glas)
27 Jan 19
Napisal Valentina Kobal, Aerodrom Portorož Prebrano 817 krat
Objavljeno v Novice

Na pobudo Gasilske zveze Piran in infrastrukture Aerodroma Portorož sta ta konec tedna potekali dve operativni vaji. V objektu, ki ga je zajel požar so se urili posebna enota Policije, tri prostovoljna gasilska društva v občini Piran, ter gasilsko reševalna služba Aerodroma Portorož.

V nedeljo 27. januarja, je v Sečovljah potekala gasilska operativna vaja na temo gašenja notranjih požarov v objektu. Na vaji so sodelovala vsa tri prostovoljna gasilska društva v občini Piran, PGD Sečovlje, PGD Nova vas in PGD Piran ter Gasilsko reševalna služba Aerodroma Portorož.

Gasilska operativna vaja
  Gasilska operativna vaja

V objektu, ki je namenjen rušenju, se je pripravilo razmere, ki ustrezajo realnemu požaru. Gasilci so tako vadili pravilne postopke posredovanja v gorečem objektu in gašenja požarov v zaprtih prostorih. Posebnost vaje je, da so objekti, ki izpolnjujejo pogoje za izvedbo tako zahtevnih vaj z realnim požarom, redko na razpolago. Pod vodstvom inštruktorjev gasilske šole in Gasilske zveze Piran je to edinstvena priložnost za gasilce, da vadijo realen pristop h gašenju teh tipov požara. 

Vaja posebne enote Policije
  Službena pas posebne enote Policije

Dan pred gasilsko vajo je na objektu imela vajo tudi posebna enota Policije, kjer so s specialističnimi službenimi psi in drugimi forenzičnimi metodami ugotavljali vzroke požara v objektih ter prisotnost snovi, ki bi jih morebitni požigalci lahko uporabili za požig.

Foto: Valentina Kobal, Aerodrom Portorož


 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31