Natisni to stran

Adria Airways bo letela za Luxair z dvemi letali

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
11 Feb 19
Napisal Prebrano 1437 krat
Objavljeno v Novice

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways bo še okrepil letenje za luksemburško letalsko družbo Luxair. Danes popoldan v najem v Luksemburg odhaja 86 sedežno letalo Canadair Regional Jet 900 (reg.S5-AAK). Letalo bi naj letelo na rednih linijah luksemburškega prevoznika iz Luksemburga za nemški Munchen in irski Dublin.

To je že drugo letalo, ki ga Adria Airways posoja kot ACMI (Aircraft, Charter, Maintenance, Insurance) luksemburškemu letalskemu prevozniku. Za njih na liniji Saarbrucken - Berlin leti 70 sedežni Canadair Regional Jet 700 (reg. S5-AAZ), ki je tudi v Luxair poslikavi. 

S5-AAZ je edino adriino letalo v poslikavi tujega prevoznika
S5-AAZ je edino adriino letalo v poslikavi tujega prevoznika

V Adrii Airways, so ob podpisu pogodbe z Lufthanso, lani jeseni, dejali da je oddajanje letal, vključno s posadko, odlična poslovna priložnost in da si v letu 2018 obetajo tudi največjo rast prihodkov v tem segmentu, okrog 3,8-krat višji, kot leta 2017. V Adrii so lani na posojo dajali letalo CRJ700, k že omenjenemu Luxairu, dve letali CRJ900 avstrijskemu prevozniku Austrian Airlines (od konca marca dalje gresta dva CRJ900 znova na Dunaj), Saaba 2000 švicarskemu Swissu, tri Airbuse A319 nemški Lufthansi (eden še vedno leti za nemškega prevoznika predvsem na liniji iz Munchena za Bukarešto). Po naših informacijah bi Lufthansa želela vse tri Airbuse A319 v najemu še čez poletje 2019, vendar jim Adria tega še ni obljubila, ker jih tudi sama potrebuje za čarterske lete ter enega za bazo v Prištini. Vse bi naj bilo odvisno od dobave ruskih Sukhoijev ter izšolanja posadk za ta tip letala (šolanja že potekajo). V Adrii imajo trenutno objavljen razpis, kjer iščejo večje število kopilotov in kapitanov z že veljavno licenco za tip letala Sukhoi Superjet 100 ter prešoljujejo že obstoječe posadke iz drugih tipov letal. Pred dnevi je Austrian Airlines objavil, da od začetka poletnega voznega reda ponovno najema dve adriini letali CRJ900.