Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Japonska dobila prvega Airbusa A380

Oceni ta prispevek
(1 glas)
21 Mar 19
Napisal Prebrano 711 krat
Objavljeno v Novice

Japonska letalska družba All Nippon Airways (ANA) je včeraj svoji floti dodala svoje prvo letalo Airbus A380, s tem je postala petnajsti letalski prevoznik na svetu, ki ima v svoji floti največje potniško letalo na svetu. 

Odhod letala iz Toulousea proti Tokiu
Odhod letala iz Toulousea proti Tokiju

Japonci so skupaj naročili tri tovrstna letala in bodo letela od 24.maja dalje na njihovi povezavi med letališčema Tokio Narita in Honolulu. Vsako od teh treh letal bo nosilo posebno poslikavo, ki prikazuje Havajsko zeleno morsko želvo, poznano tudi pod imenom Honu. Prvo letalo je pobarvano v modro barvo, drugo bo zeleno, tretje pa oranžno. Drugi Airbus A380 za ANA-o bo iz barvanja v Hamburgu prišel predvidoma v ponedeljek 25.marca 2019.

Letalo ima kapaciteto 520 sedežev v dveh nadstropjih. V zgornjem je osem suit v prvem potovalnem razredu, 56 sedežev v poslovnem razredu in 73 sedežev v t.i. ”Premium” ekonomskem razredu, medtem ko je ekonomski razred s 383 sedeži v spodnjem delu potniške kabine. Potniki si bodo lahko med dolgimi leti čas krajšali z najnovejšimi multimedijskimi vsebinami in možnostjo dostopa do brezžičnega medmrežja v vseh potovalnih razredih. 

”Vsa tri nova letala Airbus A380 bodo letela na povezavi med japonskim Tokijem in Honolulujem, s tem nameravamo omogočiti novo raven prestižnega potovanja za še več naših potnikov na liniji do Havajev, ki je najpopularnejša destinacija za japonske turiste,” je povedal gospod Shinya Katanozaka, predsednik in glavni izvršni direktor ANA HOLDINGS INC.

Tom Enders Airbus CEO, Shinya Katanozaka Predsednik in CEO, ANA HOLDINGS INC., Chris Cholerton Predsednik Rolls Royce for Civil Aerospace
Tom Enders Airbus CEO, Shinya Katanozaka Predsednik in CEO, ANA HOLDINGS INC., Chris Cholerton Predsednik Rolls Royce for Civil Aerospace

”Verjamemo, da bo Airbus A380 postal pomemben igralec za našo družbo ter nam omogočil povečanje tržnega deleža z dvakratnim povečanjem števila sedežev na povezavi med Honolulujem in Tokijem do leta 2020,” je še dodal gospod Katanozaka. 

Prvi izmed treh predvidenih Airbusov A380 za ANA
Prvi izmed treh predvidenih Airbusov A380 za ANA

Airbusov glavni izvršni direktor, gospod Tom Enders ni skrival navdušenja: ”Airbus je ponosen, da je lahko dostavil ANA-i to prekrasno letalo, ki ponuja največjo možno raven udobja za potnike. Z letalom Airbus A380 bo ANA lahko maksimalno povečala kapacitete na njeni zelo povpraševani povezavi do Havajev. Prepričani smo, da bo letalo izjemno uspešno za prevoznika, v Airbusu pa bomo japonskim kolegom ves čas zagotavljali popolno podporo pri vpeljavi novega letala v njihovo floto.”

Po včerajšnji dostavi novega letala Airbus A380 All Nippon Airways-u, je trenutno v komercialnem prometu 232 letal Airbus A380 pri petnajstih različnih letalskih družbah po vsem svetu, katere z njimi letijo na 120 povezavah po vsem svetu. 

Fotografije: Airbus

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Marec 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31