Natisni to stran

Dan odprtih vrat v letalski šoli Adrie Airways

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
27 Apr 19
Napisal Prebrano 1792 krat
Objavljeno v Novice

Adria Airways Letalska Šola je bila ustanovljena leta 1980 v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Njen prvoten namen je bil šolanje pilotov za potrebe Adrie Airways, zato je postala znana kot »zibelka Adriinih pilotov«. Poklicne in športne pilote usposabljajo že več kot 37 let. Po dolgih letih se zopet načrtno vračajo k svoji stari nalogi. Pridobivanju in šolanju kadrov za lastne potrebe.

Letalska šola bo javnosti, predvsem pa mladim, ki si želijo postati piloti, odprla svoja vrata in predstavila različne programe usposabljanja v petek, 10. 5. 2019, ob 14. uri. Obiskovalci bodo imeli priložnost prisluhniti enemu od izkušenih kapitanov Adrie Airways, ki bo ponudil osebni vpogled v razvoj in časovnico kariere pilota komercialnega letala ter pojasnil kakšni so izzivi in prednosti poklica.

Adria Airways Letalska Šola (AAFS) je znana po strokovnem usposabljanju pilotov. Večina njihovih kandidatov, ki se je izšolala za pridobitev licence poklicni pilot letala, danes leti v Adrii Airways ali v drugih prepoznavnejših letalskih družbah po svetu: Lufthansa, Turkish Airlines, Qatar Airways, Emirates, Korean Air, Ryanair idr.

Kakovostni program usposabljanja za zasebne pilote športnih letal traja nekje med štiri do šest mesecev, strošek takega šolanja je 10.500 EUR. Stroški so seveda povezani s tipom letala, na katerem poteka šolanje in ali šolanje poteka z inštruktorjem.

Šolanje za upravljanje večmotornih letal z enim pilotom in pridobitev zamrznjene licence ATPL običajno traja najmanj dve leti.

Naša letalska šola nudi skupaj osem modulov usposabljanj, ki se nadgrajujejo po kompleksnosti. 

V podporo šolanju je na voljo tudi simulator letenja.

V floti imajo trenutno štiri letala, in sicer tri letala PS-28 Cruiser in eno letalo PA-28 Arrow. Poleg tega je kandidatom na voljo še simulator (FNPT II).

Adria Airways bo vsem novim kandidatom, ki imajo dovoljenje za bivanje in delo v Evropski uniji, zagotovila uvrstitev v postopek ocenjevanja za morebitno zaposlitev pri slovenskem letalskem prevozniku.

PS-28 Cruiser
  PS-28 Cruiser

Nov direktor Adria Airways Letalske Šole

Vodenje družbe Adria Airways Letalska šola je pred kratkim prevzel Sven Kukemelk, ki v letalski industriji dela že 13 let. Bil je direktor družbe Regional Jet, delal na področjih komerciale in operative v različnih letalskih družbah. Poleg vodenja Letalske šole bo še naprej opravljal delo Namestnika direktorja sektorja Operativa v Adrii Airways.

Odgovorni poslovodni delavec Letalske šole je Tadej Notersberg, ki je tudi Odgovorni poslovodni delavec in Direktor sektorja Operativa v Adrii Airways.

Aleš Petan, ki je Letalsko šolo vodil do sedaj, bo kariero nadaljeval drugje.

Adria Airways Letalska šola je priznana ustanova po usposabljanju kandidatov za pilote, kakovostnem vadbenem programu in izkušenimi letalskimi strokovnjaki – inštruktorji, ki zagotavljajo visok nivo pridobljenega znanja. Novo vodstvo želi prispevati k tesnejšemu povezovanju z letalskim prevoznikom Adrio Airways, ki že več let zaznava pomanjkanje pilotov in želi v prihodnje poglobiti sinergije med družbama in še izboljšati kakovost usposabljanja in zagotoviti najvišjo možno raven šolanja v Sloveniji.

 

Nazadnje urejano na Sobota, 27 April 2019 08:20