Natisni to stran

Aeros 2019 - Letalski spektakel v Mariboru

Oceni ta prispevek
(1 glas)
06 Maj 19
Napisal Andrej Gregorič, AEROS Prebrano 2007 krat
Objavljeno v Novice

Slovenija je dežela z bogato letalsko zgodovino in tudi v sodobnem času oblikuje trende na področju letalstva.

Gospodarsko gledano postaja letalstvo vedno večja in pomembnejša gospodarska panoga z veliko dodano vrednostjo in omogoča vstop v to branžo tudi manjšim razvojno naravnanim podjetjem.

Znaten porast letalskih prevozov v potniškem in tovornem prometu, botruje velikimi potrebam po kadru v letalski prometni branži v naslednjih letih v evropskem in svetovnem merilu

Na letalskih dogodkih se vedno zbere večje število letalskih navdušencev, celih družin, staršev z otroci in mladih, ki z navdušenjem spremljajo letalski program v zraku in na tleh. Gre za dogodek, kjer vsak najde nekaj zase in kjer lahko cela družina uživa na letališki zelenici ob raznovrstni kulinarični ponudbi, igralih za otroke in različnih letalskih atrakcijah.

Aeros 2019 se bo odvijal v nedeljo 19. maja v času od 9.00 do 19.00 na športnem letališču Skoke pri Mariboru, kjer domuje Letalski center Maribor.

V času od 9.00 do 12.00 bo mogoč ogled raznovrstnih letal (starodobnikov, vojaških letal, novih letal, itd. ) na t.i. static displayu. V tem času bo mogoč tudi polet z letalom nad mestom Maribor (20 minutni polet z ceno 35eur/osebo) po predhodni najavi preko internetne strani.

Letalski program bo trajal od 12.00 do 17.30, kjer se bodo predstavila različna letala in helikopterji – Slovenskega, Hrvaškega, Poljskega, Madžarskega in Francoskega vojaškega letalstva. Ne bo manjkal slovenski letalski As, Peter Podlunšek. Prvič si bo mogoče ogledati tudi razne starodobnike, kot so Tiger Moth, Foker DR I., replika Slepcev Storh, Yak 11, Cesna Bird Dog, itd.

Spomin na bogato Slovensko letalsko tehniško in kulturno dediščino bo ponovno obudila predstavitev obnovljenega starodobnika Libis in predstavitev knjige »Zaljubljeni v letenje«.

Tudi vstop v pilotsko kabino DC-9 bo na voljo.

Nihče ne bo mogel spregledati ali preslišati glasnega nastopa Galeba G-2 in Madžarskega Gripna.

Ker pa letalski miting ni le poslastica za oči in ušesa, bomo poskrbeli za raznoliko kulinarično ponudbo..

Otroci bodo prišli na svoj račun pri raznih otroških igralih, računalniških letalskih igricah, jadralnem simulatorju, bogati ponudbi slaščic in sladoleda. Pričakuje pa jih velik travnik prireditvenega prostora, kjer lahko nemoteno mečejo letala iz stiropora ter se razigrano igrajo.

Posebno otroško animacijo lahko pričakujejo na Grawe kotičku, kjer jih bo pričakal tudi vstop v svet vesolja z pomočjo Odiseja planetarija.

S seboj prinesite zložljive stole, deke in tudi senčnike (če bo potrebno) ter si ustvarite prijetno družinsko vzdušje v družbi letal in ostale ponudbe.

Vsi ki boste na prizorišče prišli nekoliko hitreje – v dopoldanskem času, se boste lahko pripeljali z osebnim avtomobilom neposredno pred vhod na prizorišče.

Za ostale bo do prizorišča in nazaj ob povratku, poskrbel avtobusni prevoz.

Karte bodo na voljo na prizorišču in teden pred dogodkom na spletni strani.

Za vse ostale informacije nas spremljajte na socialnih omrežjih in na internetni strani www.aeros.si

Zahvaljujemo se Grawe zavarovalnici, da je podprla letošnji letalski dogodek Aeros 2019 in bo na ta način vsem skupaj omogoča uživanje ob spremljanju zanimive letalske vsebine.

 

Nazadnje urejano na Nedelja, 05 Maj 2019 22:46