Natisni to stran

PWD iz okrožja LA kupili dve Pipistrelovi letali in štiri polnilnice za električna letala

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
13 Maj 19
Napisal Prebrano 809 krat
Objavljeno v Novice

Organizacija Public Works Department iz okrožja Los Angeles v ZDA promovira zeleno, okolju prijazno letalstvo. V ta namen so kupili dve Pipistrelovi letali Alpha Electro in štiri polnilnice za električna letala.

»Počaščeni smo, da se je tako ugledna organizacija odločila ne samo narediti odločilni korak v smeri prehoda na zeleno, okolju prijazno letalstvo, temveč da je zato tudi uporabila Pipistrel. Vsako takšno dejanje, čeprav na videz majhno, je pomemben korak naproti čistejši in tišji prihodnosti okolju prijaznega letalstva.« so sporočili iz Pipistrela.

Tomorrow's Aeronautical Museum in Compton/Woodley Airport sta postavila prvo komercialno polnilnico za električna letala na tem letališču. Pipistrelova SkyCharge docking postaja bo imela dve polnilni mesti. Z njimi se bodo poleg dveh Pipistrelovih letal ALPHA Electro Light Sport, ki ju ima Public Works Department polnila tudi druga električna letala. Čas polnjenja prazne baterije je 45 minut.

Tomorrow’s Aeronautical Museum bo postavil dodatni polnilni mesti na letališču San Gabriel Valley Airport, v mestu El Monte. Z naraščanjem števila električnih letal bodo širili tudi število polnilnih mest.

Foto: Pipistrel in Public Works Department

 

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 13 Maj 2019 15:58