Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Adria Airways ostro zavrača vse navedbe o iskanju državne pomoči

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
29 Maj 19
Napisal Prebrano 1225 krat
Objavljeno v Novice

Adria Airways odločno zanika in zavrača navedbe medijev o izsiljevanju in grožnjah družbe in njenega direktorja Holgerja Kowarsha na srečanju s predsednikom Vlade, gospodom Marjanom Šarcem.

"Po govoru predsednika Vlade RS ob prazniku dela je Adria Airways prosila za sestanek in zelo smo veseli, da je predsednik Vlade sprejel pobudo. Sestanek je bil izveden v torek, 21. 5. 2019, kjer je Adria Airways predsedniku Vlade RS predstavila stanje in poslovanje podjetja ter poslovne načrte v prihodnosti. Pogovor je tekel tudi o načinih aktivnejšega sodelovanja, tudi v luči bližajočega se predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije. Družba si želi z državo ustvariti tvoren dialog in aktivnejše sodelovanje pri reševanju vprašanj zasebnega sektorja, hkrati pa pričakuje, da bo država aktivneje pristopala k sooblikovanju poslovnega okolja." so sporočili iz Adrie Airways.

Adria Airways ostro zavrača vse navedbe o iskanju državne pomoči in ponovno poudarja, da je srečanje potekalo v smeri izboljševanja skupnih sodelovanj in pričakovanj glede nadaljnje vizije razvoja letalskega transporta v Sloveniji.

Zagotovili so, da pomoči države ne iščejo, s čimer so se odzvali na poročanje portala Siol, ki v nasprotju z zagotovili iz Adrie Airways poroča o ostrih tonih na sestanku s premierjem Marjanom Šarcem. Po pisanju Siola naj bi nemški lastniki Adrie Airways od države pričakovali, da jim bo ta priskočila na pomoč, v nasprotnem primeru pa naj bi napovedovali, da bodo zaprli družbo in odpustili več sto zaposlenih.

Adria Airways obsoja nenehna negativna poročanja o družbi in njenem poslovanju ter izraža zaskrbljenost nad izredno škodljivimi navedbami v medijih. Tako poslovodstvo kot vsak zaposleni in lastniki se dnevno trudijo ne samo za obstoj slovenskega prevoznika, ampak tudi za njegov stabilen razvoj.

Nenehna negativna poročanja še naprej povzročajo resno poslovno škodo in zaradi laži v medijih je Adria Airways prisiljena ukrepati in s pravnimi dejanji zaščititi svoje interese in interese svojih zaposlenih.

 

Nazadnje urejano na Sreda, 29 Maj 2019 15:04

Koledar objav

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31